προορισμός…γεύση!

Τα παγάκια από γιαούρτι είναι μια απλή και έξυπνη ιδέα να σερβίρουμε τη σούπα, ιδιαίτερα αν τη συμπεριλάβουμε σε ένα γιορτινό ή επίσημο τραπέζι. Ασφαλώς μπορούμε να σερβίρουμε το μείγμα γιαουρτιού ως έχει.

pinit
0 Add to Favorites
5 από 1 αξιολόγηση

ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΟΥΠΑ ΚΡΕΜΑ ΜΕ «ΠΑΓΑΚΙΑ» ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Prep Time 20 λεπ Cook Time 45 λεπ Rest Time 1 ώρα Total Time 2 ώρες 5 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση/Instructions

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. «Παγάκια» γιαουρτιού: Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το γιαούρτι, τον άνηθο, την πάπρικα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι

  2. Με ένα κουταλάκι αδειάζω το μείγμα σε παγοθήκες (όχι σε σακουλάκια-παγοθήκες γιατί το μείγμα δεν είναι ρευστό και δεν θα γεμίσουν εύκολα)

  3. Βάζω τις παγοθήκες στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να παγώσει καλά το μείγμα

  4. Σούπα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα παντζάρια με το κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν

  5. Αλατοπιπερώνω και ρίχνω τη ρίγανη και τον κόλιανδρο

  6. Ανακατεύω και σβήνω με το ζωμό κοτόπουλου

  7. Προσθέτω και τις πατάτες και αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση

  8. Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω τη σούπα για 30 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν

  9. Αποσύρω από τη φωτιά και νοστιμίζω με αλατοπίπερο, αν χρειάζεται

  10. Προσθέτω και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύω

  11. Πολτοποιώ τη σούπα στο μπλέντερ και τη μοιράζω αμέσως σε βαθιά πιάτα ή σε ατομικά μπολάκια

  12. Βάζω από 1 – 2 «παγάκια» γιαουρτιού σε κάθε μερίδα και τα αφήνω να λιώσουν στην καυτή σούπα

  13. Σερβίρω αμέσως

Keywords: παντζαροσουπα κρεμα με παγακια γιαουρτιου

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση