προορισμός…γεύση!

Γρήγορες και απίστευτα νόστιμες αυτές οι μικρές πίτσες σερβίρονται εύκολα στο καθημερινό τραπέζι. Ο μαρινάτος γαύρος είναι από τα αγαπημένα μου εδέσματα που δίνουν άρωμα καλοκαιριού.

pinit
0 Add to Favorites

ΠΙΤΣΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΜΕ ΓΑΥΡΟ ΜΑΡΙΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Prep Time 30 min Cook Time 15 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 15 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Για τη σάλτσα: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί

  2. Προσθέτω το κρεμμύδι και σοτάρω μέχρι να γίνει διάφανο

  3. Προσθέτω τα ντοματάκια, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι

  4. Ανακατεύω και αφήνω τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά

  5. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το μυρωδικό και χρησιμοποιώ τη σάλτσα για τις πίτσες

  6. Για τις πίτσες: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C

  7. Ανοίγω τα φύλλα ζύμης σε μια επίπεδη επιφάνεια και με οδηγό ένα πιάτο του φρούτου, κόβω 2 δίσκους από κάθε φύλλο

  8. Μεταφέρω τους δίσκους σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί

  9. Μοιράζω τη σάλτσα στις ζύμες και την απλώνω με ένα κουτάλι

  10. Μοιράζω τα φιλέτα γαύρου ακτινωτά και σκορπίζω τη μοτσαρέλα και τα ντοματίνια

  11. Ραντίζω με το ελαιόλαδο και ψήνω τις πίτσες για 15 λεπτά

  12. Αποσύρω από το φούρνο, πασπαλίζω με το μυρωδικό της επιλογής μου και σερβίρω αμέσως

author-sign