προορισμός…γεύση!

Το ανθότυρο, με την κρεμώδη σύσταση και την απαλή νοστιμιά του μετριάζει την έντονη γεύση της ελιάς, της κάππαρης και της λιαστής ντομάτας. Αν θέλουμε όμως πιπεράτη γεύση, το αντικαθιστούμε με φέτα της αρεσκείας μας, τριμμένη στον τρίφτη.

pinit
0 Add to Favorites
5 από 1 αξιολόγηση

ΠΕΝΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

Prep Time 30 λεπ Cook Time 20 λεπ Rest Time 30 λεπ Total Time 1 ώρα 20 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση/Instructions

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Βράζω τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας τους

  2. Τα στραγγίζω και τα διατηρώ κατά μέρος, ζεστά, κρατώντας στην άκρη και το νερό που τα έβρασα

  3. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα κρεμμύδια για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν

  4. Αλατοπιπερώνω, ανακατεύω και προσθέτω το σκόρδο

  5. Σοτάρω για ½ λεπτό, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του, ρίχνω τον πελτέ και συνεχίζω το σοτάρισμα, ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αρχίσει να «πιάνει» ελαφρώς στον πάτο της κατσαρόλας

  6. Σβήνω με το κονιάκ (ή το κρασί), ανακατεύω γρήγορα και ρίχνω την πάστα ελιάς, τις λιαστές ντομάτες, την κάππαρη και την καυτερή πιπερίτσα, φρέσκια ή ξερή

  7. Ρίχνω 2 κουτάλες από το νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά, ανακατεύω και αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση

  8. Ρίχνω στην κατσαρόλα τις στραγγισμένες πένες και ανακατεύω καλά, ώστε να καλυφθούν από τη σάλτσα

  9. Τέλος, ρίχνω το ανθότυρο (ή τη φέτα) και τον άνηθο και ανακατεύω

  10. Αποσύρω από τη φωτιά και σερβίρω αμέσως

Keywords: πενες πικαντικες με σαλτσα ελιας ανθοτυρο

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

  1. Really good!

Απάντηση