προορισμός…γεύση!

Μάλλον με τάρτα μοιάζει η πίτα αυτή αλλά, όπως κι αν την ονομάσουμε, δεν παύει να κλείνει μέσα της την ντοματένια γεύση του καλοκαιριού. Μπορούμε να πειραματιστούμε με τις ντομάτες…

pinit
0 Add to Favorites
4 από 1 αξιολόγηση

ΝΤΟΜΑΤΟΠΙΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

Prep Time 30 λεπ Cook Time 45 λεπ Rest Time 30 λεπ Total Time 1 ώρα 45 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση/Instructions

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Λαδώνω ελαφρώς ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 26 – 28 εκ

  2. ή ένα μέτριο ορθογώνιο ταψάκι με διαστάσεις περίπου 20 x 30 εκ

  3. Απλώνω εκεί το φύλλο σφολιάτας (η κουρού), φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα

  4. Τρυπάω το φύλλο με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία, σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσω τη γέμιση

  5. Γέμιση: Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα κρεμμύδια για 2 λεπτά, μέχρι να μαραθούν

  6. Ρίχνω τις φέτες ντομάτας και το σκόρδο, μαγειρεύω για 2 λεπτά ακόμα και ρίχνω τις ελιές, την πάστα ελιάς και την κάππαρη και ανακατεύω

  7. Μαγειρεύω το μείγμα για 2 – 3 λεπτά και αποσύρω από τη φωτιά

  8. Προσθέτω τα δύο τυριά, το μπούκοβο (ή την πάπρικα) τη ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά

  9. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει και να γίνει χλιαρό

  10. Πίτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C

  11. Βγάζω τη βάση από το ψυγείο και αφαιρώ τη διάφανη μεμβράνη

  12. Τη γεμίζω με το μείγμα του τηγανιού, ισιώνω την επιφάνεια και φέρνω τις άκρες του φύλλου που τυχόν εξέχουν από το ταψί προς τα μέσα, καλύπτοντας τη γέμιση περιφερικά, αλλιώς τις κόβω με ένα μαχαίρι

  13. Ψήνω την ντοματόπιτα για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και τα τυριά να λιώσουν και να χρυσίσουν

  14. Σερβίρω την πίτα χλιαρή

Keywords: ντοματοπιτα ανοιχτη με ελιεσ

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

  1. Flavorful

Απάντηση