προορισμός…γεύση!

Μια παραλλαγή της κλασσικής ζύμης μπριζέ με γιαούρτι και ιδιαίτερα τραγανή υφή.

pinit
0 Add to Favorites
4 από 1 αξιολόγηση

ΜΠΡΙΖΕ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, Η ΤΡΑΓΑΝΗ

Prep Time 15 λεπ Rest Time 1 ώρα Total Time 1 ώρα 15 λεπτά. Servings: 1

Υλικά

Εκτέλεση/Instructions

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω με μια σπάτουλα το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει και να αποκτήσει μορφή κρέμας

  2. Προσθέτω το αλάτι και το γιαούρτι και ανακατεύω για λίγο, μέχρι να αναμειχθούν απλώς τα υλικά

  3. Κοσκινίζω το αλεύρι επάνω από το μπολ με το βούτυρο, «δουλεύοντας» παράλληλα τα υλικά με τα δάχτυλά μου, ώστε να αποκτήσω μια ομοιογενή ζύμη

  4. Την πλάθω σε μπάλα, την τυλίγω με διάφανη μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν την χρησιμοποιήσω

  5. Ξετυλίγω τη ζύμη επάνω σε μια επίπεδη και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγω με τον πλάστη σε φύλλο διαμέτρου 28-30 εκ

  6. , δηλαδή λίγο μεγαλύτερη από τη διάμετρο της ταρτιέρας

  7. Δεν αφήνω αυτή τη ζύμη να μαλακώσει γιατί περιέχει γιαούρτι που τη διατηρεί αρκετά μαλακή και εύπλαστη

  8. Λαδώνω την ταρτιέρα με τη 1 κουτ

  9. σούπας λάδι και στρώνω το φύλλο στο σκεύος, καλύπτοντας τα τοιχώματα

  10. Από αυτό το σημείο και μετά ακολουθώ τις οδηγίες κάθε συνταγής

Keywords: μπριζε με γιαουρτι

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

  1. Tastes great!

Απάντηση