Μια παραλλαγή της κλασσικής ζύμης μπριζέ με γιαούρτι και ιδιαίτερα τραγανή υφή.

ΜΠΡΙΖΕ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, Η ΤΡΑΓΑΝΗ
Υλικά
Εκτέλεση/Instructions
-
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω με μια σπάτουλα το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει και να αποκτήσει μορφή κρέμας
-
Προσθέτω το αλάτι και το γιαούρτι και ανακατεύω για λίγο, μέχρι να αναμειχθούν απλώς τα υλικά
-
Κοσκινίζω το αλεύρι επάνω από το μπολ με το βούτυρο, «δουλεύοντας» παράλληλα τα υλικά με τα δάχτυλά μου, ώστε να αποκτήσω μια ομοιογενή ζύμη
-
Την πλάθω σε μπάλα, την τυλίγω με διάφανη μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν την χρησιμοποιήσω
-
Ξετυλίγω τη ζύμη επάνω σε μια επίπεδη και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγω με τον πλάστη σε φύλλο διαμέτρου 28-30 εκ
-
, δηλαδή λίγο μεγαλύτερη από τη διάμετρο της ταρτιέρας
-
Δεν αφήνω αυτή τη ζύμη να μαλακώσει γιατί περιέχει γιαούρτι που τη διατηρεί αρκετά μαλακή και εύπλαστη
-
Λαδώνω την ταρτιέρα με τη 1 κουτ
-
σούπας λάδι και στρώνω το φύλλο στο σκεύος, καλύπτοντας τα τοιχώματα
-
Από αυτό το σημείο και μετά ακολουθώ τις οδηγίες κάθε συνταγής
Tastes great!