προορισμός…γεύση!

Μικρές λαχταριστές μπουκιές με την μυρωδάτη κρέμα μπουγάτσας στο εσωτερικό και τραγανό φύλλο εξωτερικά.

pinit
0 Add to Favorites
4 από 1 αξιολόγηση

μπουγατσινια

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 40 λεπ Cook Time 25 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 6 λεπτά. Servings: 15 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Μικρές λαχταριστές μπουκιές με την μυρωδάτη κρέμα μπουγάτσας στο εσωτερικό και τραγανό φύλλο εξωτερικά. Ιδανικά για πρωινό, για μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

Για την κρέμα

Για το σερβίρισμα

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για την κρέμα:

  1. Χτυπάω στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, τη σκόνη βανίλιας και το ξύσμα, μέχρι να ετοιμάσω ένα ανοιχτόχρωμο και αφράτο μείγμα.

    blank
  2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα με ελάχιστο αλάτι και, πριν κάψει, ρίχνω το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας ασταμάτητα με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να δέσει, αλλά να μην σβολιάσει. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά και, σταδιακά, προσθέτω το αφράτο μείγμα των αυγών, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να φτιάξω λεία κρέμα. Την αδειάζω σε ένα μεγάλο μπολ (για να μην ψηθούν τα αυγά από τη θερμότητα της κατσαρόλας) και το σκεπάζω καλά με διάφανη μεμβράνη, την οποία εφαρμόζω στην επιφάνεια της κρέμας, για να μην κάνει κρούστα. Αφήνω το μείγμα κατά μέρος, μέχρι να κρυώσει.

    blank

Για τα μπουγατσίνια:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί φούρνου.

    blank
  2. Απλώνω ένα φύλλο κρούστας (ή Βυρηττού) σε μια καθαρή, στεγνή και επίπεδη επιφάνεια και με ένα πινελάκι το βουτυρώνω. Επάνω του απλώνω άλλο ένα φύλλο κρούστας, εφαρμόζοντας ακριβώς στο πρώτο και το βουτυρώνω και αυτό. Κόβω το διπλό αυτό φύλλο κατά μήκος, σε 3 λωρίδες ίσου πάχους. Στην στενή άκρη κάθε λωρίδας βάζω από 2 – 3 κουτ. γλυκού κρέμας και τυλίγω το διπλό φύλλο σε ρολό, φέρνοντας και τις πλαϊνές του άκρες προς τα μέσα, καθώς τυλίγω, για να σφραγίσω τη γέμιση. Βάζω τα ρολάκια στη σειρά μέσα στο ταψί, το ένα σχετικά κοντά στο άλλο.

    blank
  3. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα, μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά, φτιάχνοντας συνολικά 15 μπουγατσίνια. Τα ψήνω για 20 – 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, τα αφήνω να κρυώσουν ελαφρώς, τα πασπαλίζω με άφθονη ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα και τα σερβίρω.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 15


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: μπουγατσινια

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

  1. Really good!

Απάντηση