Ευκολότατα, πολύ αρωματικά και αφράτα, τα κλασικά μπισκότα βανίλιας συνοδεύουν τον καφέ και το τσάι μας κάθε στιγμή της ημέρας. Προτιμάμε φυσική βανίλια για αξεπέραστο άρωμα.

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΠΟΛΥ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Χτυπάω στο μίξερ την άχνη με τους κρόκους, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα
-
Προσθέτω το βούτυρο και τα σποράκια βανίλιας και συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι να ενωθεί με το μείγμα
-
Σταματάω το χτύπημα και προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ
-
Αν χρησιμοποιήσω βανίλια σε σκόνη, τη ρίχνω τώρα
-
Ανακατεύω με τα χέρια μέχρι να ενωθούν τα υλικά και τα ζυμώνω για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να φτιάξω μια μαλακή ζύμη
-
Στρώνω ένα μεγάλο κομμάτι διάφανης μεμβράνης σε μια επίπεδη επιφάνεια
-
Απλώνω τη ζύμη κατά μήκος της μεμβράνης, φτιάχνοντας ένα ρολό
-
Το τυλίγω με τη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 40 λεπτά, μέχρι να σφίξει
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC
-
Στρώνω μια λαμαρίνα φούρνου με λαδόκολλα
-
Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο, αφαιρώ τη μεμβράνη και κόβω σε φέτες πάχους 1 εκ
-
Πασπαλίζω τα μπισκοτάκια με κρυσταλλική ζάχαρη και τα «πατάω» με ένα πηρούνι για να κάνουν γραμμές
-
Τα αραδιάζω στη λαμαρίνα και τα ψήνω για 12 – 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν πολύ απαλά
Terrific