προορισμός…γεύση!

Τα μπαρμπούνια είναι πεντανόστιμα αλλά ντελικάτα, γι’ αυτό το μαγείρεμα τους πρέπει να είναι ήπιο και εξίσου φίνο για να μην τα «ισοπεδώσει». Προσέχουμε πολύ στο γύρισμά τους για να μην ξεκολλήσει το δέρμα τους.

pinit
0 Add to Favorites
4 from 1 vote

ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΠΠΑΡΗ

Prep Time 30 min Cook Time 35 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 35 mins Servings: 6

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

Video
Off On

  1. Αλατίζω ελαφρώς τα μπαρμπούνια, τα βάζω σε ένα ταψάκι και τα αφήνω για 20 λεπτά στο ψυγείο

  2. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, κατά προτίμηση με αντικολλητική επίστρωση, ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν

  3. Προσθέτω το σκόρδο και το σοτάρω για 1/2 λεπτό, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του

  4. Χαμηλώνω τη φωτιά και ρίχνω στην κατσαρόλα τις τριμμένες ντομάτες, το νερό, τη ρίγανη, το θυμάρι, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι

  5. Ανακατεύω καλά τη σάλτσα και την αφήνω να μαγειρευτεί για 10 λεπτά περίπου, με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, μέχρι να δέσει ελαφρά

  6. Βάζω τα μπαρμπούνια στη σάλτσα, σε μονή στρώση (έστω και κάπως στριμωγμένα)

  7. Ανάμεσά τους σκορπίζω την κάππαρη και το μαϊντανό

  8. Ανεβάζω ελαφρώς τη φωτιά και μαγειρεύω ξανά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα για 20 – 25 λεπτά, γυρίζοντας προσεκτικά τα ψάρια μία φορά, μέχρι να ψηθούν καλά αλλά να μην στεγνώσουν

  9. Σερβίρω τα μπαρμπουνάκια με τη σάλτσα τους και συνοδεύω με απλό πιλάφι και σαλάτα

Keywords: μπαρμπουνια στο τηγανι με ντοματα καππαρη

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

  1. Exceptional!

Απάντηση