προορισμός…γεύση!

proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
10´ 20´ 4 μερίδες [printfriendly]

 

[email protected] με την Ντίνα – 24/11/2017
Υλικά Εκτέλεση
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κονσέρβα καπνιστό τόνο Trata (160 γρ.)
  • 1 μελιτζάνα φλάσκα, κομμένη σε μικρά καρέ
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 500 γρ. πένες ριγέ Μακβέλ
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Αrla
  • 100 ml γάλα
  • 100 ml νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο Lurpak
  • 2 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τις πένες να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφεται στη συσκευασία.
Σε ένα multi χτυπάω το φρέσκο τυρί κρέμα με το γάλα και το νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (υπολογίζω ότι θα τελειώσω εκεί τη συνταγή) βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τις μελιτζάνες και τις σοτάρω μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν καλά. Προσθέτω τα ντοματίνια και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι τα ντοματίνια να ζαρώσουν. Προσθέτω το βούτυρο και τις βρασμένες πένες. Αλατοπιπερώνω και ρίχνω το μείγμα του τυριού και τον καπνιστό τόνο και τον βασιλικό. Ανακατεύω και σερβίρω.
pinit
0 Add to Favorites

Μεσογειακές πένες με μελιτζάνες, τυρί κρέμα και καπνιστό τόνο

author-sign