προορισμός…γεύση!

Γρήγορο μπυρομεζεδάκι με την καπνιστή γεύση του Μετσοβόνε. Αν δεν σας αρέσει το Μετσοβόνε μπορείτε μπορείτε να το αντικαταστήσετε όποιο άλλο καπνιστό τυρί σας αρέσει.

pinit
0 Add to Favorites
4 από 1 αξιολόγηση

μελιτζανορολα στο φουρνο με μετσοβονε και σαλτσα ντοματας

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 30 λεπ Cook Time 15 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 46 λεπτά. Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Γρήγορο μπυρομεζεδάκι με την καπνιστή γεύση του Μετσοβόνε. Αν δεν σας αρέσει το Μετσοβόνε μπορείτε μπορείτε να το αντικαταστήσετε όποιο άλλο καπνιστό τυρί σας αρέσει.

Υλικά

Για τα ρολά

Για τη σάλτσα ντομάτας

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τις μελιτζάνες:

  1. Προθερμαίνω το γκριλ στην υψηλότερη θερμοκρασία. Απλώνω τις φέτες μελιτζάνας στη σχάρα του φούρνου και με ένα πινελάκι τις λαδώνω ελαφρώς και από τις δύο πλευρές. Τις πασπαλίζω με λίγο αλάτι και τοποθετώ τη σχάρα σε ένα από τα ψηλότερα ράφια του φούρνου. Τις ψήνω για 5 λεπτά περίπου, γυρίζοντας τις μία φορά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να μαλακώσουν. Βγάζω τη σχάρα από το φούρνο και αφήνω τις μελιτζάνες να κρυώσουν αρκετά.

    blank
  2. Στο μεταξύ, ετοιμάζω τη σάλτσα ντομάτας: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για

    blank
  3. 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτω το σκόρδο και το σοτάρω για 1/2 λεπτό, μέχρι απλά να σκορπίσει το άρωμά του, χωρίς να σκουρύνει, γιατί θα πικρίσει. Στη συνέχεια προσθέτω τις ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύω τη σάλτσα για 20 – 25 λεπτά, πάντα σε μέτρια φωτιά, χωρίς καπάκι, μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά, αλλά να μην στεγνώσει. Αποσύρω από τη φωτιά και την αφήνω κατά μέρος.

    blank

Για τα ρολά:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω ελαφρώς ένα μέτριο ταψί. Κόβω 300 γρ. από το Μετσοβόνε σε μικρούς κύβους και τα υπόλοιπα 100 γρ. τα κόβω σε λεπτότατες φέτες σαν φλούδες, με το εργαλείο που ξεφλουδίζω στα λαχανικά.

    blank
  2. Παίρνω μία φέτα μελιτζάνας και βάζω στο κέντρο της από 2 – 3 κύβους Μετσοβόνε, τοποθετώντας ανάμεσά τους 3 – 4 φυλλαράκια βασιλικού. Τυλίγω τη φέτα σε ρολό, κλείνοντας τα κυβάκια τυριού στο εσωτερικό, στερεώνω το ρολάκι με μια οδοντογλυφίδα και βάζω το ρολάκι στο λαδωμένο ταψί.

    blank
  3. Συνεχίζω με τις υπόλοιπες φέτες μελιτζάνες και το τυρί, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Βάζω όλα τα ρολάκια στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο και γύρω τους απλώνω τη σάλτσα ντομάτας. Πάνω στα ρολάκια ακουμπάω τις φλούδες Μετσοβόνε, ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο, σκορπίζω από πάνω όσα φυλλαράκια βασιλικού έχουν περισσέψει και πασπαλίζω με την πάπρικα. Βάζω το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνω τα ρολάκια για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα κυβάκια του τυριού στο εσωτερικό των ρολών και να ροδίσει ελαφρώς το τυρί στην επιφάνεια.

    blank
  4. Σερβίρω τα ρολά ζεστά (όχι καυτά).

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 4


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: μελιτζανορολα στο φουρνο μετσοβονε σαλτσα ντοματας

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

  1. Terrific

Απάντηση