προορισμός…γεύση!

\n

\n

Κόκκινη και γλυκιά είναι από τις αγαπημένες μου μαρμελάδες. Αν δεν βρείτε φρέσκα σμέουρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα αλλά θα χρειαστεί να προσθέσετε περίπου 5 γρ. πηκτίνη (θα τη βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ).

μαρμελαδα raspberry (σμεουρο)

Prep Time 10 λεπ Cook Time 20 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 31 λεπτά. Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Servings: 1 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Βάζω σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο τα σμέουρα, τη ζάχαρη, την αρμπαρόριζα, το ξύσμα και τους χυμούς. Βάζω την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνω μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Δυναμώνω τη φωτιά και αφήνω να βράσουν τα υλικά αφαιρώνοντας τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.
    blank
  2. Βράζω τη μαρμελάδα για 15-20 λεπτά και να έχει μείνει περίπου το 1/3 της αρχικής ποσότητας. Ρίχνω λίγη ποσότητα σε ένα πιάτο και με ένα κουτάλι κάνω μια γραμμή στο κέντρο. Αν δεν ενωθεί το μείγμα είναι έτοιμη. Μεταφέρω τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένο βάζο και την αφήνω να κρυώσει.
    blank
Keywords: μαρμελαδα raspberry (σμεουρο)

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...