\n \n
μαρμελαδα raspberry (σμεουρο)
Κόκκινη και γλυκιά είναι από τις αγαπημένες μου μαρμελάδες. Αν δεν βρείτε φρέσκα σμέουρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα αλλά θα χρειαστεί να προσθέσετε περίπου 5 γρ. πηκτίνη (θα τη βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ).
μαρμελαδα raspberry (σμεουρο)

0
Add to Favorites
Υλικά
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
Οδηγίες
Video
Ανενεργό
Ενεργό
Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
-
Βάζω σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο τα σμέουρα, τη ζάχαρη, την αρμπαρόριζα, το ξύσμα και τους χυμούς. Βάζω την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνω μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Δυναμώνω τη φωτιά και αφήνω να βράσουν τα υλικά αφαιρώνοντας τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.
-
Βράζω τη μαρμελάδα για 15-20 λεπτά και να έχει μείνει περίπου το 1/3 της αρχικής ποσότητας. Ρίχνω λίγη ποσότητα σε ένα πιάτο και με ένα κουτάλι κάνω μια γραμμή στο κέντρο. Αν δεν ενωθεί το μείγμα είναι έτοιμη. Μεταφέρω τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένο βάζο και την αφήνω να κρυώσει.