προορισμός…γεύση!

Μια μυρωδάτη μαρμελάδα που δεν πήζει πολύ αλλά αρέσει σε όλους!!!

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ

Prep Time 10 min Cook Time 50 min Rest Time 24 hour Total Time 25 hrs Servings: 1

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Κόβω τα βερίκοκα στη μέση και αφαιρώ τα κουκούτσια

  2. Tα βάζω σε ένα γυάλινο σκεύος και τα πασπαλίζω με τη ζάχαρη

  3. Προσθέτω το χυμό λεμονιού, το μπαστουνάκι βανίλιας που το έχουμε χαράξει και ξύσει τα σποράκια

  4. Σκεπάζω το σκεύος με πλαστική μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 24 ώρες

  5. Αφήνω έτσι τα βερίκοκα να βγάλουν τα υγρά τους και να μαριναριστούν

  6. Εν συνεχεία στραγγίζω τα βερίκοκα από το σιρόπι

  7. Βάζω το σιρόπι σε κατσαρόλα και το δένω σε σιγανή φωτιά

  8. Μόλις δέσει προσθέτω τα βερίκοκα και αφήνω τη μαρμελάδα να σιγοβράσει για30 λεπτά ακόμη

  9. Αφήνω τη μαρμελάδα να κρυώσει ελαφρώς και τη μεταφέρω σε αποστειρωμένα βαζάκια

author-sign

Δείτε επίσης...