προορισμός…γεύση!

λεμονόπιτα

Τώρα είναι η καλύτερη εποχή για να αξιοποιήσετε τα μυρωδάτα λεμόνια. Διαλέξτε ελληνικά γιατί έχουν ασύγκριτη ευωδιά και σχεδόν πάντοτε είναι ακέρωτα, επομένως μπορείτε άφοβα…

λεμονόπιτα pinit
0 Add to Favorites
4 από 1 αξιολόγηση

λεμονοπιτα

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 30 λεπ Cook Time 45 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 16 λεπτά. Servings: 6 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Τώρα είναι η καλύτερη εποχή για να αξιοποιήσετε τα μυρωδάτα λεμόνια. Διαλέξτε ελληνικά γιατί έχουν ασύγκριτη ευωδιά και σχεδόν πάντοτε είναι ακέρωτα, επομένως μπορείτε άφοβα να χρησιμοποιήσετε το ξύσμα τους για να δώσετε θαυμάσιο άρωμα σε κάθε μαγειρική και ζαχαροπλαστική δημιουργία σας.

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη ζύμη:

  1. Βάζω στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά της ζύμης και τα χτυπάω με το ειδικό εξάρτημα «γάντζος» για ζύμες, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να φτιάξω μια ζύμη μέτρια. Την βγάζω από τον κάδο, την πλάθω σε μπάλα, την τυλίγω σε διάφανη μεμβράνη και τη βάζω για 30 λεπτά στο ψυγείο.

    blank
  2. Για την κρέμα λεμονιού:

    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Καθαρίζω τον κάδο του μίξερ και χτυπάω εκεί τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέτω αργά το λιωμένο βούτυρο, το κορν φλάουρ, το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών και συνεχίζω το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμη, μέχρι να φτιάξω μια ομοιογενή και σχετικά αφράτη κρέμα.

    blank
  3. Για την τάρτα:

    Βουτυρώνω ελαφρώς μια φόρμα για τάρτες με διάμετρο 20 – 22 εκ. ή ένα ρηχό στρογγυλό ταψάκι ίδιας διαμέτρου.

    blank
  4. Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και με τον πλάστη την ανοίγω σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε ζύμη με πάχος 1/2 εκ. και διάμετρο περίπου 24 εκ. Τη στρώνω στη φόρμα, προσέχοντας να εφαρμόζει καλά και στα τοιχώματα και με ένα πιρούνι την τρυπάω σε διάφορα σημεία (έτσι, δεν θα φουσκώσει στο ψήσιμο).

    blank
  5. Αδειάζω την κρέμα λεμονιού στη βάση και ισιώνω την επιφάνεια.

    blank
  6. Ψήνω τη λεμονόπιτα στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για 35 – 40 λεπτά, μέχρι η ζύμη να ροδίσει και η κρέμα να σφίξει. Βγάζω την τάρτα από το φούρνο, την αφήνω να κρυώσει και την πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη. Γυρνάω τη λειτουργία του φούρνου στο γκριλ και ξαναβάζω τη λεμονόπιτα στο φούρνο, σε ένα από τα ψηλά ράφια. Ψήνω για 2 – 3 λεπτά, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να καραμελώσει. Την αφήνω να κρυώσει και σερβίρω.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 6


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: λεμονοπιτα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

  1. Tastes great!

Απάντηση