Εντυπωσιακό σχέδιο, λαχταριστή γέμιση και αφράτη ζύμη. Τι άλλο μπορεί να έχει μια τέλεια πίτα;

ΚΡΟΥΑΣΑΝΟΠΙΤΑ ΑΛΜΥΡΗ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΤΥΡΙΟΥ
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τη φέτα, το ανθότυρο και το δυόσμο και αφήνω κατά μέρος
-
Για τη ζύμη: Σε ένα μπολάκι βάζω τη μαγιά και 1/2 φλιτζάνι (100 ml) χλιαρό νερό και ανακατεύω μέχρι η μαγιά να διαλυθεί
-
Σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μια λεκανίτσα ρίχνω το αλεύρι, κάνω μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνω εκεί τα κυβάκια βουτύρου, το γάλα, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μείγμα της μαγιάς
-
Με κυκλικές κινήσεις ανακατεύω τα υλικά με το χέρι μου, φέρνοντας το αλεύρι προς το κέντρο με το υγρό μείγμα, μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν
-
Στη συνέχεια ζυμώνω το μείγμα με τα χέρια μου, για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να φτιάξω μια μαλακή και ελαστική ζύμη
-
Τη χωρίζω σε 3 ίσα μέρη
-
Για την πίτα: Παίρνω το ένα κομμάτι ζύμης και το ανοίγω με τον πλάστη επάνω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, σε δίσκο με διάμετρο 24 – 25 εκ
-
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω το δίσκο σε 6 τρίγωνα κομμάτια, όπως κόβω μια πίτσα
-
Παίρνω το ένα τρίγωνο κομμάτι και βάζω 1 κουτ
-
σούπας από τη γέμιση στη φαρδιά πλευρά του
-
Φέρνω τις πλαϊνές γωνίες της φαρδιάς πλευράς προς τη γέμιση και τυλίγω προς τη μύτη του τριγώνου, σε ρολό, φτιάχνοντας έτσι ένα μικρό κρουασάν
-
Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα 5 τρίγωνα
-
Ανοίγω και το δεύτερο κομμάτι ζύμης σε δίσκο και, με τον ίδιο τρόπο, φτιάχνω άλλα 6 κρουασάν
-
Στη συνέχεια, ανοίγω το τρίτο κομμάτι ζύμης σε δίσκο, με την ίδια διάμετρο με τα άλλα, αλλά δεν τον κόβω σε τρίγωνα κομμάτια, απλώς κάνω το εξής: Βάζω την υπόλοιπη γέμιση στο ένα ημικύκλιο του δίσκου, τον τυλίγω σε ρολό και στη συνέχεια τρίβω το ρολό σε σαλίγκαρο, φτιάχνοντας έτσι ένα στριφτάρι
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C
-
Παίρνω ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 28 εκ
-
και στρώνω στον πυθμένα του ένα στρογγυλό κομμάτι λαδόκολλας
-
Στο κέντρο του ταψιού βάζω τον σαλίγκαρο
-
Γύρω από τον σαλίγκαρο βάζω τα κρουασάν, ακτινωτά, ώστε η μία τους άκρη να ακουμπά τα τοιχώματα του ταψιού και η άλλη άκρη το στριφτάρι
-
Αλείφω όλη την πίτα με τους χτυπημένους κρόκους και πασπαλίζω μόνο το στριφτάρι με το μαυροκούκκι (ή το σουσάμι)
-
Ψήνω για 40 – 45 λεπτά, μέχρι η πίτα να ροδίσει
-
Τη σερβίρω ζεστή
Yummy