προορισμός…γεύση!

Φτιάξτε μόνοι σας υπέροχα και τραγανά κριτσίνια για κάθε στιγμή της ημέρας. Ιδιαίτερα για τις γιορτές, τα σπιτικά, χειροποίητα κριτσίνια σας θα συνοδέψουν μους και ντιπ για το γιορτινό τραπέζι ή το μπουφέ.

pinit
0 Add to Favorites
4 από 1 αξιολόγηση

κριτσινια πολυσπορα

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 20 λεπ Cook Time 15 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 36 λεπτά. Servings: 50 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Φτιάξτε μόνοι σας υπέροχα και τραγανά κριτσίνια για κάθε στιγμή της ημέρας. Ιδιαίτερα για τις γιορτές, τα σπιτικά, χειροποίητα κριτσίνια σας θα συνοδέψουν μους και ντιπ για το γιορτινό τραπέζι ή το μπουφέ.

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά τα δύο κοσκινισμένα άλευρα, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.

    blank
  2. Χτυπάω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει ελαφρά. Προσθέτω το κρασί, το τυρί, το ροζ πιπέρι και τα αυγά και συνεχίζω το καλό χτύπημα για 5 – 6 λεπτά, αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια σε μέτρια, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

    blank
  3. Χαμηλώνω την ταχύτητα ξανά, προσθέτω τους μισούς σπόρους και σταδιακά, το μείγμα αλεύρων, χτυπώντας ασταμάτητα, κατά προτίμηση με το εξάρτημα «γάντζος» ειδικό για ζύμες. Εναλλακτικά, τα ζυμώνω με το χέρι. Οπως και νά ‘χει, τα ζυμώνω καλά, για 7 – 8 λεπτά, μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και αρκετά λεία.

    blank
  4. Πλάθω τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγω σε διάφανη μεμβράνη και τη βάζω σο ψυγείο για 15 λεπτά για να «ξεκουραστεί».

    blank
  5. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω με λαδόκολλες δύο μεγάλες λαμαρίνες φούρνου. Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και κόβω κομμάτια ζύμης με μέγεθος μεγάλου καρυδιού. Πλάθω το κάθε κομμάτι με τις παλάμες μου σε λεπτά και μακριά μπαστουνάκια (κριτσίνια) και τα αραδιάζω στις λαμαρίνες.

    blank
  6. Αλείφω με πινελάκι τα κριτσίνια με τον χτυπημένο κρόκο και πασπαλίζω με τους υπόλοιπους σπόρους. Ψήνω τα κριτσίνια για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Τα αφήνω να κρυώσουν καλά και τα διατηρώ σε καλά κλεισμένο γυάλινο ή μεταλλικό δοχείο.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 50


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: κριτσινια πολυσπορα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

  1. Flavorful

Απάντηση