προορισμός…γεύση!

Κρεμ μπρουλέ με καρύδα

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 20 λεπ Cook Time 20 λεπ Rest Time 2 ώρα Total Time 2 ώρες 40 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 6 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160ºC. Βάζω να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά ένα σκέτο αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει και καβουρδίζω την αποξηραμένη καρύδα για 1 λεπτό, ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει απαλά αλλά να μην σκουρύνει. Αποσύρω από τη φωτιά.

  2. Σε ένα μπολ χτυπάω τους κρόκους με την κρυσταλλική ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα ανοιχτόχρωμο και αφράτο. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το γάλα καρύδας και την καβουρδισμένη καρύδα και συνεχίζω να χτυπάω για λίγο, μέχρι να φτιάξω ένα ενιαίο μείγμα.

  3. Μοιράζω το μείγμα σε 6 ατομικά πυρίμαχα σκεύη (σαν βαθιά πιάτα) ή σε ατομικά γιουβετσάκια και ψήνω για 15 - 20 λεπτά. Αφήνω τις κρέμες να κρυώσουν τελείως και τις βάζω για 2 ώρες στο ψυγείο.

  4. Λίγο πριν σερβίρω πασπαλίζω τις κρέμες με την καστανή ζάχαρη και προθερμαίνω το γκριλ σε δυνατή φωτιά. Βάζω τις κρέμες στο πιο ψηλό ράφι του φούρνου και τις ψήνω για 1 λεπτό, μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη στην επιφάνειά τους. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: κρεμ μπρουλε καρυδα

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. manyrone

    Supreme

  1. manyrone

    Supreme