Είναι μια χωριάτικη γαλλική σούπα που, παραδοσιακά, σερβίρεται με μια χονδρή φέτα ψωμιού σε κάθε πιάτο. Εδώ προτείνουμε μια μεσογειακή εκδοχή, με θρεπτικό, νόστιμο και νηστίσιμο ταχίνι…

ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω τα κρεμμύδια για 5 – 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά
-
Προσθέτω το πράσο και σοτάρω για άλλα 2 – 3 λεπτά
-
Προσθέτω τη ζάχαρη και αφήνω τα υλικά να καραμελώσουν για 4 – 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα
-
Πασπαλίζω με το αλεύρι, ανακατεύω έντονα για 1 λεπτό και σβήνω με το κρασί (ή το κονιάκ)
-
Ανακατεύω και ρίχνω το ζωμό, τους σπόρους πιπεριού και μπαχαριού και τη δάφνη
-
Όταν πάρει βράση ο ζωμός χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για περίπου 30 λεπτά
-
Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω
-
Γεμίζω 1 κουτάλα της σούπας από το ζωμό της κατσαρόλας, τον μεταφέρω σε ένα μπολ και προσθέτω το ταχίνι
-
Ανακατεύω πολύ καλά μέχρι να φτιάξω παχύρρευστο και λείο μείγμα και το αδειάζω στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη σούπα
-
Ανακατεύω για να απλωθεί παντού και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά
-
Αποσύρω από τη φωτιά, μοιράζω τη σούπα σε βαθιά πιάτα, σκορπίζω σε κάθε μερίδα το μαϊντανό (ή τον άνηθο) και σερβίρω
Tastes great!