προορισμός…γεύση!

Είναι μια χωριάτικη γαλλική σούπα που, παραδοσιακά, σερβίρεται με μια χονδρή φέτα ψωμιού σε κάθε πιάτο. Εδώ προτείνουμε μια μεσογειακή εκδοχή, με θρεπτικό, νόστιμο και νηστίσιμο ταχίνι…

pinit
0 Add to Favorites
4 from 1 vote

ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ

Prep Time 30 min Cook Time 30 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 30 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

Video
Off On

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω τα κρεμμύδια για 5 – 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά

  2. Προσθέτω το πράσο και σοτάρω για άλλα 2 – 3 λεπτά

  3. Προσθέτω τη ζάχαρη και αφήνω τα υλικά να καραμελώσουν για 4 – 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα

  4. Πασπαλίζω με το αλεύρι, ανακατεύω έντονα για 1 λεπτό και σβήνω με το κρασί (ή το κονιάκ)

  5. Ανακατεύω και ρίχνω το ζωμό, τους σπόρους πιπεριού και μπαχαριού και τη δάφνη

  6. Όταν πάρει βράση ο ζωμός χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για περίπου 30 λεπτά

  7. Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω

  8. Γεμίζω 1 κουτάλα της σούπας από το ζωμό της κατσαρόλας, τον μεταφέρω σε ένα μπολ και προσθέτω το ταχίνι

  9. Ανακατεύω πολύ καλά μέχρι να φτιάξω παχύρρευστο και λείο μείγμα και το αδειάζω στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη σούπα

  10. Ανακατεύω για να απλωθεί παντού και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά

  11. Αποσύρω από τη φωτιά, μοιράζω τη σούπα σε βαθιά πιάτα, σκορπίζω σε κάθε μερίδα το μαϊντανό (ή τον άνηθο) και σερβίρω

Keywords: κρεμμυδοσουπα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

  1. Tastes great!

Απάντηση