προορισμός…γεύση!

Τα «κραμπλ», δημοφιλή και εύκολα γλυκίσματα των αγγλοσαξονικών λαών είναι ένας θαυμαστός συνδυασμός υλικών που τονίζει την αντίθεση τρυφερού και τραγανού.

pinit
0 Add to Favorites
5 από 1 αξιολόγηση

ΚΡΑΜΠΛ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙΑ

Prep Time 30 λεπ Cook Time 40 λεπ Rest Time 30 λεπ Total Time 1 ώρα 40 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση/Instructions

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Ξεφλουδίζω τα μήλα και τα αχλάδια, τα κόβω στη μέση, αφαιρώ τα κουκούτσια και κόβω τη σάρκα σε μέτρια κομμάτια

  2. Ραντίζω με το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν

  3. Τα βάζω σε μια ρηχή κατσαρόλα βάζωτα μήλα, τα αχλάδια, τις σταφίδες, το μέλι και το χυμό πορτοκαλιού

  4. Ζεσταίνω τα υλικά αυτά σε χαμηλή φωτιά, για 15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά και προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι τα φρούτα να μαλακώσουν και να μελώσουν

  5. Αποσύρω από τη φωτιά και αδειάζω το περιεχόμενο σε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψάκι

  6. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C

  7. Σε ένα μπολ ανακατεύω τους λιναρόσπορους, το αλεύρι και το βούτυρο

  8. Δουλεύω τα υλικά με τα δάχτυλα, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα σαν χονδρά ψίχουλα, κάπως νωπό

  9. Προσθέτω τις νιφάδες βρώμης, τους ηλιόσπορους και την καστανή ζάχαρη και ανακατεύω πολύ καλά

  10. Με ένα κουτάλι ρίχνω το μείγμα αυτό ομοιόμορφα επάνω στα φρούτα του ταψιού, καλύπτοντάς τα σχεδόν παντού, εκτός από ένα περιθώριο 1 – 2 εκ

  11. από τα τοιχώματα του ταψιού

  12. Ψήνω το γλυκό για 35 – 40 λεπτά, μέχρι τα φρούτα να μαλακώσουν καλά και η κρούστα να γίνει ρόδινη και τραγανή

  13. Σερβίρω το γλυκό χλιαρό

Keywords: κραμπλ με μηλα αχλαδια

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

  1. Exceptional!

Απάντηση