Μπορούμε να φτιάξουμε το γλυκό αυτό με βερίκοκα, σφικτά ροδάκινα ή πεπόνι, όλα κομμένα σε λεπτές φέτες που θα καραμελώσουμε με τον ίδιο τρόπο.
κρεμα καρυδας με καραμελωμενες μπανανες

0
Add to Favorites
Υλικά
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
Οδηγίες
Video
Ανενεργό
Ενεργό
Καραμελωμένες μπανάνες:
-
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και βάζω τις φέτες μπανάνας, όσο γίνεται σε μονή στρώση. Τις πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη και τις αφήνω να ψηθούν για 3 – 4 λεπτά, χωρίς να τις ανακατέψω. Τις γυρίζω μία-μία με ένα πιρούνι και τις αφήνω να ψηθούν για άλλα 2 λεπτά, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να σιροπιάσει. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά. Αν δεν έχω μεγάλο τηγάνι, μπορώ να καραμελώσω τις μπανάνες σε δύο δόσεις, μοιράζοντας ανάλογα στη μέση το βούτυρο και τη ζάχαρη.
Κρέμα καρύδας:
-
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το τυρί κρέμα, το ρόφημα καρύδας και την κρυσταλλική ζάχαρη. Ανακατεύω πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα και προσθέτω την τριμμένη καρύδα. Ανακατεύω και πάλι.
-
Κρατάω κατά μέρος 16 φετούλες καραμελωμένης μπανάνας και προσθέτω τις υπόλοιπες στο μείγμα του τυριού. Ανακατεύω προσεκτικά, ώστε να μην κομματιαστούν.
-
Μοιράζω την κρέμα σε μπολάκια και ισιώνω την επιφάνεια. Στολίζω με τις φέτες καραμελωμένης μπανάνας που άφησα κατά μέρος και σερβίρω.
Excellent!