προορισμός…γεύση!

Ψωνίζοντας μια μέρα σε ένα μικρό παντοπωλείο της επαρχίας, έπεσα επάνω στις καραμέλες των παιδικών μου χρόνων. Αυτές τις μαλακές καραμελίτσες στο χρυσόχαρτο που όλοι μας έχουμε δοκιμάσει ως παιδιά.

pinit
0 Add to Favorites

ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Prep Time 30 min Rest Time 1 hour Total Time 1 hr 30 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Για την κρέμα: Ανοίγω τις καραμελίτσες και τις βάζω σε ένα κατσαρολάκι

  2. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και αφήνω τις καραμέλες να λιώσουν

  3. Αφήνω την λιωμένη καραμέλα να κρυώσει ελαφρώς

  4. Βάζω το μασκαρπόνε σε ένα μπολ και το χτυπάω μαζί με την άχνη μέχρι να αφρατέψει

  5. Προσθέτω την σαντιγί, την βανιλίνη και ανακατεύω με απαλές κινήσεις

  6. Τέλος, προσθέτω τις λιωμένες καραμέλες και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια ωραία κρέμα

  7. Βάζω το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξει η κρέμα

  8. Για την σάλτσα: Βάζω τις καραμέλες στο ίδιο κατσαρολάκι που είχα λιώσει και τις καραμέλες τις κρέμας και τις λιώνω σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία

  9. Όταν έχουν λιώσει όλες, προσθέτω την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία, απαλή σάλτσα

  10. Σερβίρω την κρέμα στα μπολάκια (ακόμα καλύτερα αν την βάλετε σε σακούλα κορνέ) και ραντίζω με την σάλτσα καραμέλα γάλακτος

  11. Αν θέλετε, πασπαλίζετε με λίγες σπασμένες καραμελίτσες

author-sign

Δείτε επίσης...