προορισμός…γεύση!

Ένα κουλούρι-έμβλημα της αγαπημένης μου Θεσσαλονίκης. Μαλακό, αφράτο, σουσαμένιο είναι το τέλειο σνακ!

κουλουρι θεσσαλονικης

5 από 1 αξιολόγηση
Prep Time 20 λεπ Cook Time 15 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 36 λεπτά. Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Servings: 10 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Ρίχνω όλα τα υλικά, εκτός από τη μαγιά, στον κάδο του μίξερ και δουλεύω τα υλικά για 10 λεπτά μέχρι να λιώσουν το αλάτι και η ζάχαρη και να ενωθούν όλα τα υλικά.
    blank
  2. Μετά το 10λεπτο και χωρίς να σταματήσω το μίξερ, θρυμματίζω την μαγιά μέσα στον κάδο και συνεχίζω το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά μέχρι να «απορροφηθεί» η μαγιά και να δημιουργηθεί μια ζύμη μαλακή.
    blank
  3. Αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
    blank
  4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις.
    blank
  5. Κόβω σε κομμάτια των 80 γραμμαρίων και τα πλάθω σε κορδονάκια. Ενώνω τις άκρες του κορδονιού σε κύκλο και «ρολάρω» στο σημείο της ένωσης για να κολλήσει καλά.
    blank
  6. Βουτάω το κουλούρι σε μια λεκανίτσα με νερό και αμέσως μετά στο σουσάμι (Το οποίο πρέπει να είναι πολύ) φροντίζοντας να κολλήσει αρκετό επάνω στο κουλούρι.
    blank
  7. Μεταφέρω τα κουλούρια σε λαμαρίνα (δίνοντας το κυκλικό τους σχήμα) και τα αφήνω για 20 λεπτά περίπου μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
    blank
  8. Ψήνω τα κουλούρια για 15 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα αλλά να μην ξεροψηθούν.
    blank
Keywords: κουλουρι θεσσαλονικης

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

2 Comments

  1. Tastes great!

  2. Μαρία Γραμματικακη says:

    Καταπληκτική συνταγή,όπως όλες οι συνταγές σου βέβαια.Σ ευχαριστώ πολύ,να είσαι πάντα γερή και δυνατή.

Απάντηση