προορισμός…γεύση!

\n

\n

Φυσικά μπορείτε να συνοδέψετε το κοτόπουλο, με ρύζι καστανό, με κουσκούς ή πλιγούρι. Το φαγόπυρο όμως, είναι πιο νόστιμο. Τολμήστε να το εντάξετε στη διατροφή σας και θα δείτε πόσο θα το αγαπήσετε.

pinit
0 Add to Favorites
4 από 1 αξιολόγηση

κοτοπουλο με σαλτσα δαμασκηνου και φαγοπυρο

Δυσκολία: Για αρχάριους Prep Time 15 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 16 λεπτά. Servings: 6 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Φυσικά μπορείτε να συνοδέψετε το κοτόπουλο, με ρύζι καστανό, με κουσκούς ή πλιγούρι. Το φαγόπυρο όμως, είναι πιο νόστιμο. Τολμήστε να το εντάξετε στη διατροφή σας και θα δείτε πόσο θα το αγαπήσετε.

Υλικά

Για τη σάλτσα δαμάσκηνου

Για το φαγόπυρο

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη σάλτσα δαμάσκηνου:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τα δαμάσκηνα, το νερό, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη και τα βράζω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 35 λεπτά, μέχρι τα δαμάσκηνα να μαλακώσουν πολύ καλά και να φτιάξω έναν ωραίο, πηχτό ζωμό. Αφήνω κατά μέρος.

    blank
  2. Βγάζω από την κατσαρόλα τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα αφήνω σε μια πιατέλα. Αφαιρώ προσεκτικά τα δαμάσκηνα από το κατσαρολάκι, με ένα πιρούνι, και τα βάζω στην άκρη της πιατέλας με το κοτόπουλο. Κρατάω το ζουμί από τα δαμάσκηνα στην άκρη. Σουρώνω το ζουμί της κατσαρόλας από λεπτή σήτα, πιέζοντας τα λαχανικά με ένα κουτάλι για να βγάλουν το μέγιστο της λιωμένης, νόστιμης σάρκας τους στο ζουμί από κάτω.

    blank
  3. Ξεπλένω και σκουπίζω πολύ καλά την κατσαρόλα που μαγείρεψα το κοτόπουλο. Ζεσταίνω εκεί το υπόλοιπο λάδι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ρίχνω πασπαλιστά το αλεύρι. Ανακατεύω καλά με το σύρμα, για 4 - 5 λεπτά, μέχρι το αλεύρι να καβουρδιστεί, να πάρει δηλαδή απαλό καστανό χρώμα και να μυρίσει όμορφα. Προσθέτω το ζωμό από τα δαμάσκηνα και το σουρωμένο ζουμί του κοτόπουλου και ανακατεύω καλά με το σύρμα. Σιγομαγειρεύω για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να φτιάξω μια σάλτσα ομοιογενή και πυκνή. Αν παραπήξει, την αραιώνω με λίγο ζεστό ζωμό κοτόπουλου ή ζεστό νερό, και ανακατεύω καλά. Αποσύρω από τη φωτιά.

    blank

Για το φαγόπυρο:

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο και το φαγόπυρο, ανακατεύω για 2 - 3 λεπτά και σβήνω με το ζωμό κοτόπουλου. Τον αφήνω να πάρει μια βράση, αλατοπιπερώνω, μετριάζω καλά τη φωτιά και μαγειρεύω για περίπου 25 λεπτά (ή για όσο αναγράφεται στη συσκευασία του), μέχρι να μαλακώσει και να σωθεί το ζουμί της κατσαρόλας.

    blank

Σερβίρισμα:

  1. Μοιράζω τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα δαμάσκηνα σε πιάτα και προσθέτω μερικές κουταλιές φαγόπυρο, για συνοδευτικό. Περιχύνω με τη σάλτσα και σερβίρω αμέσως.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 6


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: κοτοπουλο σαλτσα δαμασκηνου φαγοπυρο

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση