Φρέσκα τρυφερά κολοκυθάκια, άρωμα δυόσμου και τυριά αγαπημένα σε μια πίτα που θα σας κατακτήσει με τη πρώτη μπουκιά.

ΚΟΛΟΚΥΘΟΤΥΡΟΠΙΤΑ
Υλικά
Εκτέλεση/Instructions
-
Τρίβω τα κολοκυθάκια στον τρίφτη τα πασπαλίζω με αλάτι και τα αφήνω σε τρυπητό για 20 λεπτά να αφήσουν τα υγρά τους
-
Μετά τα στύβω με τα χέρια μου να φύγουν τα υγρά τους
-
Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά ρίχνω λίγο ελαιόλαδο και σοτάρω τα κρεμμυδάκια, τους κολοκυθανθούς ψιλοκομμένους αν τους χρησιμοποιήσω και το ρύζι
-
Ρίχνω λίγο νερό- μισό φλιτζανάκι- και τα αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά και να μείνουν στεγνά με το λαδάκι τους
-
Σε μια λεκάνη ενώνω τα τριμμένα κολοκυθάκια, το περιεχόμενο του τηγανιού, το μισό φλιτζάνι γάλα και τα υπόλοιπα υλικά
-
Κρατάω μόνο από τα αυγά τον ένα κρόκο
-
Λαδώνω ένα μέτριο ταψάκι και στρώνω σουρωτά ή μη τα μισά φύλλα κρούστας ενώ λαδώνω ενδιάμεσα
-
Ρίχνω το μίγμα της γέμισης και σκεπάζω με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, σουρωτά ή όχι
-
Χαράζω τη πίτα σε κομμάτια
-
Χτυπάω το κρόκο με το υπόλοιπο γάλα και περιχύνω τη πίτα
-
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά
Flavorful