προορισμός…γεύση!

Όσο άσχημο ακούγεται, τόσο νόστιμο είναι… Μεζές που δύσκολα θα ξεχάσεις. Το σημαντικό είναι να βρείτε όσο γίνεται πιο φρέσκα καλαμάρια ή θράψαλα.

pinit
0 Add to Favorites
5 από 1 αξιολόγηση

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΑΝΙ ΤΟΥΣ

Prep Time 5 λεπ Cook Time 10 λεπ Rest Time 30 λεπ Total Time 45 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση/Instructions

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Αγοράζω τα καλαμάρια από τον ψαρά, ολόκληρα, ακαθάριστα

  2. Τα βάζω σε ένα μεγάλο σουρωτήρι και τα ξεπλένω με άφθονο, τρεχούμενο νερό

  3. Δεν βγάζω τη μεμβράνη τους, ούτε τα μάτια

  4. Τα αφήνω να στραγγίξουν καλά

  5. Σε ένα ταψάκι ανακατεύω τα άλευρα, λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  6. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι, βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά

  7. Αλευρώνω πολύ καλά τα καλαμάρια και τα μεταφέρω στο τηγάνι

  8. Σκεπάζω με το καπάκι και τα αφήνω να τηγανιστούν για 4-5 λεπτά

  9. Ανοίγω με μεγάλη προσοχή το καπάκι, γυρίζω γρήγορα τα καλαμάρια και ξανασκεπάζω

  10. Μετά από 3-4 λεπτά ξεσκεπάζω και σβήνω με το ξύδι

  11. Ανακινώ λίγο το τηγάνι και τα μεταφέρω σε μια πιατέλα μαζί με το λάδι τους

  12. Σερβίρω αμέσως με φρέσκο ψωμί και μπόλικο ούζο

Keywords: καλαμαρια τηγανητα μελυσ

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Tastes great!

Απάντηση