προορισμός…γεύση!

Ανάλαφρη και ιδιαίτερη σαλάτα που θα πρέπει να συνοδέψετε με ένα καλό κρασί. Τα φρέσκα καβούρια δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά αλλά έχουν ένα «μπελά» στο καθάρισμα. Αξίζει όμως ο κόπος!

pinit
0 Add to Favorites

ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΚΟΡΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

Prep Time 15 min Rest Time 30 min Total Time 45 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω τον ανθό αλατιού και τη μαύρη ζάχαρη

  2. Πασπαλίζω τη μισή ποσότητα σε ένα πλατύ σκεύος και στρώνω τις φέτες ρέβας και τις φέτες από τα ραπανάκια

  3. Καλύπτω τις φέτες με το υπόλοιπο μείγμα αλάτι-ζάχαρη και σκεπάζω με μεμβράνη

  4. Τις αφήνω για 30 λεπτά να μαριναριστούν

  5. Πλένω και σκουπίζω τα σικορέ και αφαιρώ τα εξωτερικά φύλλα τους

  6. Κόβω το σκληρό κάτω μέρος και κατόπιν τα ψιλοκόβω σε λεπτές λωρίδες

  7. Βγάζω τις ρίζες από το στρώμα αλατιού, τις σκουπίζω και τις ρίχνω σε ένα μπολ

  8. Προσθέτω τα σικορέ, τις ψιλοκομμένες καρδιές μαρουλιού, τα ντοματίνια, και το φύλλωμα των φρέσκων κρεμμυδιών

  9. Ραντίζω με τη μισή βινεγκρέτ και ανακατεύω καλά

  10. Μεταφέρω τη σαλάτα σε πιατέλα και σκορπίζω τα κομμάτια του καβουριού

  11. Ραντίζω με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρω αμέσως

  12. Για την βινεγκρέτ: Βάζω σε ένα μικρό κατσαρολάκι νερό να βράσει

  13. Αλατίζω και ρίχνω την ρίζα τζίντζερ

  14. Την μπλανσάρω για 2-3 λεπτά και κατόπιν την ρίχνω σε κρύο νερό για να παγώσει

  15. Βάζω το τζίντζερ στο μπλέντερ και πολτοποιώ μέχρι να γίνει κρέμα

  16. Βάζω σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, τους χυμούς και τα ξύσματα, 1 κουταλάκι κρέμα τζίντζερ, αλάτι και λευκό πιπέρι

  17. Ανακατεύω καλά και ραντίζω τη σαλάτα λίγα λεπτά πριν τη σερβίρω

author-sign

Δείτε επίσης...