προορισμός…γεύση!

Η καλύτερη εποχή για να την φτιάξετε, είναι φυσικά το καλοκαίρι, που οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους.

pinit
0 Add to Favorites

ΚΕΤΣΑΠ ΣΠΙΤΙΚΗ

Prep Time 20 min Cook Time 4 hour Rest Time 30 min Total Time 4 hrs 50 mins

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Κόβω τις ξεφλουδισμένες ντομάτες σε μεγάλα κομμάτια

  2. Σε µια βαθιά κατσαρόλα ρίχνω το ελαιόλαδο και τις ντοµάτες και µαγειρεύω σε σιγανή φωτιά για 15 – 20 λεπτά

  3. Πολτοποιώ τις ντοµάτες, µαζί µε το ελαιόλαδο, στο µύλο των λαχανικών (ή στο µούλτι) και ρίχνω τον πολτό µαζί µε τα υπόλοιπα υλικά σε µια κατσαρόλα

  4. Μόλις πάρουν βράση, χαµηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για 3 – 4 ώρες, σε πολύ χαμηλή φωτιά, µέχρι η κέτσαπ να δέσει και να πήξει

  5. Βάζω την κέτσαπ όσο είναι ακόµα ζεστή σε αποστειρωμένα μπουκάλια που κλείνουν µε καπάκι ή σε βάζα και κλείνω καλά

  6. Συντηρείται στο ψυγείο για 1 µήνα

author-sign