Print Options:

ΙΝΔΙΚΑ KOFTA ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ MAKHANI

Cooking Method
Cuisine
Time
Prep Time: 15 min Cook Time: 20 min Rest Time: 30 min Total Time: 1 hr 5 mins
Servings 4
Ingredients
  • Για τα kofta
  • 2 φλιτζ. τσαγιού Red &amp
  • White quinoa, Cook with M&amp
  • S, Μarks and Spencer Food
  • 2 μέτριες πατάτες, βρασμένες
  • 1 κουτ. γλυκού chilli flakes, Cook with M&amp
  • S, Μarks and Spencer Food
  • ½ ματσάκι κόλιανδρο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. γλυκού σπόρους κύμινου, Cook with M&amp
  • S, Μarks and Spencer Food
  • 1 κουτ. σούπας καλαμποκάλευρο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού garam masala, Cook with M&amp
  • S, Μarks and Spencer Food
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • Για την σάλτσα makhani
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού chilli flakes, Cook with M&amp
  • S, Μarks and Spencer Food
  • 2 κουτ. γλυκού κόλιανδρο ξερό, Cook with M&amp
  • S, Μarks and Spencer Food
  • 1 κουτ. γλυκού σπόρους κύμινου, Cook with M&amp
  • S, Μarks and Spencer Food
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 συσκευασία Tikka paste, Μarks and Spencer Food
  • 1 συσκευασία Tikka Makhani sauce, Μarks and Spencer Food
  • ½ φλιτζ. τσαγιού τριμμένα κάσιους, Μarks and Spencer Food
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζωμό λαχανικών, Cook with M&amp
  • S, Μarks and Spencer Food
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • Για τις πίτες naan
  • 1 συσκευασία ινδικές πίτες naan, με σκόρδο και κόλιανδρο, Μarks and Spencer Food
  • 1 κουτ. γλυκού σπόρους κύμινου, Cook with M&amp
  • S, Μarks and Spencer Food
  • λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση/Instructions
  1. Για τα kofta: Ακολουθώ τη διαδικασία μαγειρέματος της κινόα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την αφήνω να κρυώσει

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνω την πατάτα με το πρες πουρέ, προσθέτω την κινόα, το chilli flakes, τον κόλιανδρο, το κύμινο, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το garam masala, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  3. Ανακατεύω πολύ καλά, πασπαλίζω το καλαμποκάλευρο και ανακατεύω απαλά με τα χέρια

  4. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζω αρκετό ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά

  5. Πλάθω τα kofta σαν κεφτεδάκια και τα τηγανίζω μέχρι να ροδίσουν

  6. Τα μεταφέρω σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και τα διατηρώ ζεστά

  7. Για την σάλτσα: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί

  8. Πασπαλίζω τον ξερό κόλιανδρο, τα chilli flakes και τους σπόρους κύμινου και μετά από ένα λεπτό ρίχνω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι

  9. Σοτάρω ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά και ρίχνω το σκόρδο

  10. Μόλις μοσχομυρίσει, ρίχνω την tikka paste, την σάλτσα Tikka Makhani, τον ζωμό και τα κάσιους

  11. Αλατοπιπερώνω και αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά

  12. Σερβίρω τα kofta σε πιατέλα, τη σάλτσα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τις φρεσκοψημένες πίτες naan

  13. Για τις πίτες: Λαδώνω ελάχιστα τις πίτες naan και πασπαλίζω με τους σπόρους κύμινου

  14. Ψήνω στο γκριλ για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν

  15. Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω

Σας ευχαριστώ!