προορισμός…γεύση!

Εξαιρετικό ινδικό φαγητό, με πολύ έντονα αρώματα και πικάντικη γεύση. Θα σας πρότεινα να αγοράσετε περισσότερες πιτούλες naan, αφού η σάλτσα είναι τόσο νόστιμη…

ΙΝΔΙΚΑ KOFTA ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ MAKHANI

Prep Time 15 min Cook Time 20 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 5 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Για τα kofta: Ακολουθώ τη διαδικασία μαγειρέματος της κινόα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την αφήνω να κρυώσει

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνω την πατάτα με το πρες πουρέ, προσθέτω την κινόα, το chilli flakes, τον κόλιανδρο, το κύμινο, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το garam masala, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  3. Ανακατεύω πολύ καλά, πασπαλίζω το καλαμποκάλευρο και ανακατεύω απαλά με τα χέρια

  4. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζω αρκετό ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά

  5. Πλάθω τα kofta σαν κεφτεδάκια και τα τηγανίζω μέχρι να ροδίσουν

  6. Τα μεταφέρω σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και τα διατηρώ ζεστά

  7. Για την σάλτσα: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί

  8. Πασπαλίζω τον ξερό κόλιανδρο, τα chilli flakes και τους σπόρους κύμινου και μετά από ένα λεπτό ρίχνω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι

  9. Σοτάρω ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά και ρίχνω το σκόρδο

  10. Μόλις μοσχομυρίσει, ρίχνω την tikka paste, την σάλτσα Tikka Makhani, τον ζωμό και τα κάσιους

  11. Αλατοπιπερώνω και αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά

  12. Σερβίρω τα kofta σε πιατέλα, τη σάλτσα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τις φρεσκοψημένες πίτες naan

  13. Για τις πίτες: Λαδώνω ελάχιστα τις πίτες naan και πασπαλίζω με τους σπόρους κύμινου

  14. Ψήνω στο γκριλ για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν

  15. Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω

Did you make this recipe?

Recipe Card powered by Delicious Recipes