Ντελικάτη συνταγή για όσους θέλουν να εντυπωσιάσουν στο τραπέζι.

ΓΛΩΣΣΕΣ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΟΣ ΡΟΔΙΟΥ
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Ξεφλουδίζω τα κυδώνια, τα κόβω στη μέση και αφαιρώ τους σκληρούς πυρήνες με τα κουκούτσια
-
Στη συνέχεια τα κόβω σε μικρούς κύβους, σαν ζάρια και τους ραντίζω με λίγο από το χυμό λεμονιού, για να μην μαυρίσουν
-
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρω τους κύβους των κυδωνιών για 5 – 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν
-
Πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι και τον κόλιανδρο και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, μέχρι ο κόλιανδρος να σκορπίσει το άρωμά του
-
Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω κατά μέρος
-
Για τη σος ροδιού: Με τη λαβή ενός μαχαιριού χτυπάω γύρω-γύρω τα ρόδια με «σκαστά» χτυπήματα με μέτρια δύναμη (έτσι θα ξεκολλήσουν οι σπόροι από τα εσωτερικά τοιχώματα)
-
Τα κόβω στη μέση όπως ένα πορτοκάλι και τα «στύβω», τινάζοντας κάθε μισό κομμάτι πάνω από ένα μεγάλο μπολ, για να πέσουν τα σπόρια
-
Οσα δεν ξεκόλλησαν τα ξεκολλάω με τη μύτη ενός μαχαιριού, προσεκτικά, για να μην σπάσουν
-
Προσέχω επίσης να πετάξω από το μπολ τυχόν λευκές μεμβράνες που έπεσαν από τα ρόδια
-
Παίρνω περίπου το 1/3 της ποσότητας των σπόρων, τα ρίχνω στο τηγάνι με τα κυδώνια και ανακατεύω
-
Λιώνω τα υπόλοιπα σε μια λεπτή σήτα, πάνω από ένα κατσαρολάκι, ώστε να πέσει μόνο ο χυμός των σπόρων και όχι το σκληρό τμήμα στο κέντρο τους
-
Προσθέτω το σιρόπι γρεναδίνης και ζεσταίνω το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα
-
Αποσύρω από τη φωτιά και την αφήνω κατά μέρος
-
Για τις γλώσσες: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C
-
Λαδώνω ελαφρώς ένα μέτριο, ρηχό ταψί
-
Απλώνω τις νιφάδες βρώμης σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο
-
Αλατοπιπερώνω τα φιλέτα γλώσσας και τα περνάω από τη βρώμη ώστε να παναριστούν καλά και από τις δύο πλευρές
-
Τα απλώνω με προσοχή στο λαδωμένο ταψί, σε μονή στρώση
-
Τα ψήνω για 15 λεπτά, μέχρι η κρούστα βρώμης να ροδίσει ελαφρά, γυρίζοντάς τα μία φορά
-
Μοιράζω από 2 φιλέτα σε κάθε πιάτο και συνοδεύω με το μείγμα των σοταρισμένων κυδωνιών
-
Περιχύνω με τη σος ροδιού και σερβίρω αμέσως