Για τους «καλομαθημένους» πιτσιρικάδες μας, τα τρυφερά φιλέτα γλώσσας είναι τέλεια. Δεν έχουν κόκαλα, είναι νόστιμα και δεν διαμαρτύρεται κανείς ότι τρώει ψάρι.

ΓΛΩΣΣΕΣ ΑΧΝΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Αλατοπιπερώνω καλά τα φιλέτα γλώσσας
-
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και βάζω τα φιλέτα σε μονή στρώση (αν έχουν δέρμα, τα βάζω πρώτα με το δέρμα προς τα κάτω)
-
Τα πιέζω στο τηγάνι με μια σπάτουλα (γιατί αλλιώς φουσκώνουν, καμπυλώνουν και δεν έρχονται σε επαφή με το σκεύος) και τα τηγανίζω για 3 – 4 λεπτά
-
Τα γυρίζω από την άλλη πλευρά και τα τηγανίζω για άλλα 2 – 3 λεπτά
-
Προσθέτω το σκόρδο, το αφήνω να σοταριστεί για 1 λεπτό και σβήνω με το κρασί
-
Μαγειρεύω για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και βγάζω τα φιλέτα από το σκεύος με τη σπάτουλα
-
Τα μεταφέρω σε μια πιατέλα
-
Ρίχνω στην κατσαρόλα τα καρότα, τα πράσα, το σέλερι με τα φύλλα του και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αλατοπιπερώνω
-
Αν στο σκεύος δεν έχει μείνει αρκετό υγρό, ρίχνω περίπου 200 ml καυτό νερό
-
Αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά και μαγειρεύω για 1 – 2 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν
-
Χαμηλώνω τη φωτιά, ξαναβάζω τα φιλέτα γλώσσας στην κατσαρόλα και τα ακουμπάω επάνω στα λαχανικά
-
Προσθέτω το χυμό λεμονιού, ανακινώ το τηγάνι για να απλωθεί παντού και μαγειρεύω για 2 – 3 λεπτά
-
Αποσύρω από τη φωτιά και σερβίρω αμέσως
Excellent!