προορισμός…γεύση!

\n

\n

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Ένα φανταστικό πιάτο της Ντίνα μας, το οποίο θα λατρέψουν ακόμα και πλέον δύσκολοι… Οι γλώσσες όπως και τα ψάρια γενικότερα, περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμινών…

pinit
0 Add to Favorites
5 from 1 vote

γλωσσες αχνιστες στο τηγανι & λαχανικα

Δυσκολία: Advanced Prep Time 15 min Cook Time 30 min Rest Time 1 min Total Time 46 mins Servings: 4 Best Season: Suitable throughout the year

Περιγραφή

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Ένα φανταστικό πιάτο της Ντίνα μας, το οποίο θα λατρέψουν ακόμα και πλέον δύσκολοι… Οι γλώσσες όπως και τα ψάρια γενικότερα, περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμινών Α, D και φωσφόρου, τα οποία ενισχύουν την καλή όραση, αλλά και γενικότερα την άμυνα του οργανισμού. Πολύ περισσότερο, προσφέρουν πολύτιμα ω-3 λιπαρά, τα οποία είναι γνωστά για τις αντιθρομβωτικές και αντιφλεγμονώδεις  ιδιότητές τους. Η σύζευξη των ω-3 λιπαρών οξέων με τις αντιοξειδωτικές ουσίες που προέρχονται από τα λαχανικά αναδεικνύει ένα γευστικό συνδυασμό που προσφέρει απόλυτη προστασία στο ανοσοποιητικό. Η προσθήκη μυρωδικών πολλαπλασιάζει την ποσότητα μονάδων ORAC της συγκεκριμένης συνταγής και προσφέρει μοναδικές αντιοξειδωτικές ενώσεις όπως η βιταμίνη C, το λυκοπένιο και οι τερπενοειδείς ουσίες  που δημιουργούν μία διατροφική ασπίδα για την καρδιά και τα αγγεία.

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Instructions

Video
Off On

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Αλατοπιπερώνω καλά τα φιλέτα γλώσσας.

    blank
  2. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και βάζω τα φιλέτα σε μονή στρώση (αν έχουν δέρμα, τα βάζω πρώτα με το δέρμα προς τα κάτω). Τα πιέζω στο τηγάνι με μια σπάτουλα (γιατί αλλιώς φουσκώνουν, καμπυλώνουν και δεν έρχονται σε επαφή με το σκεύος) και τα τηγανίζω για 3 – 4 λεπτά.

    blank
  3. Τα γυρίζω από την άλλη πλευρά και τα τηγανίζω για άλλα 2 – 3 λεπτά. Προσθέτω το σκόρδο, το αφήνω να σοταριστεί για 1 λεπτό και σβήνω με το κρασί. Μαγειρεύω για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και βγάζω τα φιλέτα από το σκεύος με τη σπάτουλα. Τα μεταφέρω σε μια πιατέλα.

    blank
  4. Ρίχνω στην κατσαρόλα τα καρότα, τα πράσα, το σέλερι με τα φύλλα του και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αλατοπιπερώνω. Αν στο σκεύος δεν έχει μείνει αρκετό υγρό, ρίχνω περίπου 200 ml καυτό νερό. Αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά και μαγειρεύω για 1 – 2 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Χαμηλώνω τη φωτιά, ξαναβάζω τα φιλέτα γλώσσας στην κατσαρόλα και τα ακουμπάω επάνω στα λαχανικά. Προσθέτω το χυμό λεμονιού, ανακινώ το τηγάνι για να απλωθεί παντού και μαγειρεύω για 2 – 3 λεπτά.

    blank
  5. Αποσύρω από τη φωτιά και σερβίρω αμέσως.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Serving Size 1

Servings 4


Amount Per Serving
Calories 200
Calories from Fat 1
% Daily Value *
Total Fat 1g2%
Saturated Fat 1g5%
Trans Fat 1g
Cholesterol 1mg1%
Sodium 1mg1%
Potassium 1mg1%
Total Carbohydrate 1g1%
Dietary Fiber 1g4%
Sugars 1g
Protein 1g2%

Vitamin A 1%
Vitamin C 1%
Calcium 1%
Iron 1%
Vitamin D 1%
Vitamin E 1%
Vitamin K 1%
Thiamin 1%
Riboflavin 1%
Niacin 1%
Vitamin B6 1%
Folate 1%
Vitamin B12 1%
Biotin 1%
Pantothenic Acid 1%
Phosphorus 1%
Iodine 1%
Magnesium %
Zinc %
Selenium 1%
Copper 1%
Manganese 1%
Chromium 1%
Molybdenum 1%
Chloride 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: γλωσσες αχνιστες στο τηγανι λαχανικα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

Απάντηση