προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 λεπ Cook Time 15 λεπ Total Time 30 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Πλένω τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα σκουπίζω με χαρτί κουζίνας. Τα τοποθετώ σε ένα ξύλο κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβω σε λεπτές, μακριές λωρίδες. Πιάνω μια λωρίδα φιλέτο και το περνάω σε ένα ξύλινο σουβλάκι σε μορφή ζιγκ-ζαγκ. Επαναλαμβάνω και με τις άλλες λωρίδες. Πασπαλίζω με λευκό πιπέρι και τα αφήνω στην άκρη.

  2. Βάζω σε ένα κατσαρολάκι το mirin, τη σάλτσα σόγιας, το ζωμό, το σάκε, τη ζάχαρη, το τζίντζερ και τα κρεμμυδάκια και βράζω σε δυνατή φωτιά μέχρι να μειωθεί το μείγμα στο μισό (περίπου 6-8 λεπτά).

  3. Προθερμαίνω καλά ένα σχαροτήγανο ή ιδανικά τη σχάρα στην ψησταριά και τοποθετώ τα σουβλάκια. Όταν το κοτόπουλο αλλάξει χρώμα αρχίζω να αλείφω με τη σάλτσα ολόγυρα συνεχίζοντας το ψήσιμο. Όσες περισσότερες φορές τα αλείψω τόσο πιο νόστιμα θα γίνουν. Συνεχίζω το ψήσιμο για 8-10 λεπτά ακόμη.

  4. Σερβίρω τα σουβλάκια με λεμόνι ή λάιμ.

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

Απάντηση