Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

γεμιστα brioche με καπνιστο ψαρονεφρι & regato

γεμιστα brioche με καπνιστο ψαρονεφρι & regato
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method ,
Cuisine
Courses
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 25 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 56 λεπτά.
Servings 8
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Τέλεια μπριοσάκι, αφράτα και πεντανόστιμα. Φτιάξτε τα για το σχολείο των παιδιών ή για το παιδικό πάρτι. Θα γίνουν ανάρπαστα και θα σας λατρέψουν!
Υλικά
    Για τη ζύμη
    Για τη γέμιση
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Δάκου
  • 30 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 150 ml κρέμα γάλακτος light Arla
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 18 γρ. μαγιά νωπή
  • Αλάτι
  • 300 γρ. καπνιστό ψαρονέφρι, Μπέλλης, ψιλοκομμένο  
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο Lurpak
  • 2 πράσα, ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 3 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 2 μικρές ντομάτες, τριμμένες
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα, γλυκιά
  • 100 γρ. Ρεγκάτο Arla
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο για το άλειμμα των μπριος
Οδηγίες
    Για τη γέμιση:
  1. blank Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν. Ρίχνω τα πράσα, το καρότο και την πάπρικα και σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα μπολ βάζω το καπνιστό ψαρονέφρι και ρίχνω τα σοταρισμένα λαχανικά. Προσθέτω την μουστάρδα, την κέτσαπ, την τριμμένη ντομάτα και το ρεγκάτο. Ανακατεύω καλά.
  2. Για τη ζύμη:
  3. blank Στον κάδο του μίξερ βάζω την κρέμα, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύω με το σύρμα. Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο, το αυγό, το αλεύρι και ελάχιστο αλάτι. Ζυμώνω με τον γάτζο μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη απαλή και ελαφρώς σκληρή. Σκεπάζω με μια πετσέτα και αφήνω τη ζύμη για 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.
  4. blankΠροθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Κόβω τη ζύμη σε 8 ίσα μέρη. Παίρνω το πρώτο μέρος και το ανοίγω με τον πλάστη σε οβάλ σχήμα. Βάζω στην άκρη 1 γεμάτη κουταλιά γέμιση και κλείνω μέχρι τη μέση της ζύμης. Στο υπόλοιπο μέρος ζύμης που περισσεύει χαράζω με το μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες που δεν κόβω μέχρι το τέλος. Τυλίγω το κομμάτι της ζύμης με τη γέμιση, επάνω στις λωρίδες και μεταφέρω το μπριοσάκι σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
  5. blankΣυνεχίζω με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνω τα μπριος για 15-20 λεπτά να φουσκώσουν, αλείφω με χτυπημένο αυγό και ψήνω για 25 λεπτά.
Keywords: γεμιστα brioche καπνιστο ψαρονεφρι regato

Σας ευχαριστώ!