προορισμός…γεύση!

Αφράτο και μοσχοβολιστό ανοιξιάτικο κέικ που τα κεράσια πρωταγωνιστούν. Για να το σερβίρετε αφήστε το για 15 λεπτά και το αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα.

ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΕΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΕΡΑΣΙ

Prep Time 1 hour Cook Time 4 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 34 mins Servings: 10

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C

  2. Ξεκινάω με το κέικ κοσκινίζοντας σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι

  3. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τις ζάχαρες και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο, υπόλευκο μείγμα

  4. Προσθέτω το 1 αυγό και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθεί με το υπόλοιπο μείγμα

  5. Κατόπιν προσθέτω και το δεύτερο αυγό και συνεχίζω να χτυπάω το μείγμα μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει

  6. Προσθέτω την μαρμελάδα, την βανίλια και μόλις ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά ρίχνω σταδιακά και σε δόσεις τα στερεά υλικά (αλεύρι-μπέικιν-αλάτι), εναλλάξ με τα υγρά (γάλα και χυμό)

  7. Προετοιμάζω τη φόρμα με τα κεράσια

  8. Βάζω τις 2 κουταλιές βούτυρο σε μια φόρμα με τρύπα στη μέση, διαμέτρου 20 εκ

  9. Βάζω τη φόρμα στον ζεστό φούρνο και την αφήνω για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο

  10. Βγάζω τη φόρμα πιάνοντάς την με μια πετσέτα και την στροβιλίζω για να αλειφθεί από το λιωμένο βούτυρο

  11. Τοποθετώ τη φόρμα επάνω σε ένα ξύλο κοπής και ρίχνω μέσα τα κεράσια

  12. Προσθέτω τις 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη και ανακατεύω

  13. Αδειάζω το μείγμα του κέικ και ισιώνω την επιφάνεια

  14. Ψήνω στο φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει

  15. Δοκιμάζω με μια οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί και αν δω ότι είναι ακόμη υδαρό, συνεχίζω για 5-10 λεπτά ακόμα

  16. Βγάζω το κέικ από το φούρνο και το αφήνω για 15-20 λεπτά

  17. Το αναποδογυρίζω σε πιατέλα και το αφήνω να κρυώσει εντελώς

  18. Για τη σάλτσα κεράσι: Πλένω τα κεράσια και αφαιρώ τα κουκούτσια τους

  19. Τα βάζω σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέτω τη ζάχαρη και το νερό

  20. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για 20 λεπτά

  21. Τοποθετώ ένα σουρωτήρι επάνω σε ένα μπολ και προσθέτω λίγα λίγα τα κεράσια μέσα στο σουρωτήρι

  22. Πιέζω με ξύλινο κουτάλι για να πάρω τους χυμούς και τη σάρκα τους

  23. Βάζω τον πολτό σε μια καθαρή κατσαρόλα και προσθέτω τον χυμό λεμονιού

  24. Ανακατεύω στο χυμό κεράσι το κορν φλάουρ και το προσθέτω κι αυτό στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά

  25. Μαγειρεύω για 5-6 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και αποσύρω από τη φωτιά

  26. Αφήνω τη σάλτσα να κρυώσει και περιχύνω το κέικ

  27. Στολίζω με λίγα φρέσκα κεράσια και σερβίρω πασπαλίζοντας με λίγη ζάχαρη άχνη

author-sign

Δείτε επίσης...