Τα βλήτα είναι ένα πολύ φτηνό υλικό που τα βρίσκουμε παντού το καλοκαίρι. Ευκαιρία να τα δοκιμάσετε σε μια διαφορετική συνταγή που ξεφεύγει από τα κλασσικά. Το Καλαθάκι είναι διάσημο τυράκι της Λήμνου που οφείλει το όνομά του στα καλαθάκια από λυγαριά στα οποία τοποθετείτε για να στραγγίξει.
Σε ένα μπολ ενώνω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα. Προσθέτω τα τυριά, τα βλήτα και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το τζίντζερ.
Μεταφέρω το μίγμα σε λαδωμένο ταψάκι, πασπαλίζω με σουσάμι και κολοκυθόσπορο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.
User Reviews
Terrific
Terrific