προορισμός…γεύση!

Υπέροχο ορεκτικό που αξιοποιεί τα περισσευούμενα πασχαλινά αυγά. Τα ραπανάκια δίνουν μια πικάντικη γεύση και συνοδεύουν τέλεια το ουζάκι ή το τσίπουρο.

pinit
0 Add to Favorites
5 από 1 αξιολόγηση

ΑΥΓΑ ΒΡΑΣΤΑ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ-ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Prep Time 20 λεπ Rest Time 2 ώρα Total Time 2 ώρες 20 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση/Instructions

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Ξεφλουδίζω τα αυγά και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβω οριζοντίως στη μέση

  2. Με ένα κουταλάκι αφαιρώ με προσοχή τους σφικτούς κρόκους και τους βάζω σε ένα μεγάλο μπολ όπου τους λιώνω με ένα πιρούνι

  3. Βάζω τα ασπράδια σε ένα μεγάλο πιάτο, το καλύπτω με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο, μέχρι να χρησιμοποιήσω τα ασπράδια

  4. Προσθέτω σους κρόκους τη μουστάρδα, το λάδι, το χυμό λεμονιού, το γιαούρτι και την πάπρικα και ανακατεύω πολύ καλά, μέχρι να φτιάξω μια ομοιογενή πάστα

  5. Τη δοκιμάζω και βάζω όσο αλατοπίπερο θέλω

  6. Αν θέλω, χτυπάω τα υλικά στο μούλτι για να γίνει η πάστα τελείως λεία και βελούδινη

  7. Τη βάζω για 1 – 2 ώρες στο ψυγείο, μέχρι να σφίξει αρκετά

  8. Τη βάζω σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και προσαρμόζω μύτη με δοντάκια

  9. Βγάζω τα αδειασμένα ασπράδια από το ψυγείο και τα αραδιάζω στην πιατέλα με όμορφο τρόπο

  10. Με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής φτιάχνω ροζέτες από το μείγμα των κρόκων, μέσα στις κοιλότητες των ασπραδιών

  11. Διακοσμώ με τα φετάκια από τα πικάντικα ραπανάκια και σερβίρω αμέσως

Keywords: αυγα βραστα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

  1. Terrific

Απάντηση