- τα φύλλα από 2 ματσάκια ρόκα, χονδροκομμένα
- 2 ματσάκια μυρώνια, χονδροκομμένα
- 1 μαραθόριζα, καθαρισμένη από τα εξωτερικά φύλλα και τις σκληρές ίνες και τριμμένη στον τρίφτη
- 2 κλωνάρια σέλερι, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα
Για το ντρέσινγκ εσπεριδοειδών
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
- ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) χυμός πορτοκαλιού ή μανταρινιού
- χυμός από ½ λεμόνι, κατά προτίμηση βιολογικό
- ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
|
Για το ντρέσινγκ: Σε ένα γυάλινο βαζάκι με βιδωτό καπάκι βάζω όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και τα χτυπάω πολύ καλά.
Για τη σαλάτα: Βάζω όλα τα υλικά σε μια μεγάλη σαλατιέρα και ανακατεύω με τα χέρια μου.
Περιχύνω με το ντρέσινγκ, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως. |