Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

: 4
: 30 min
: 4 min

Η quasadilla (κεσαδίγια) είναι το γρήγορο και νόστιμο σνακ των μεξικανών. Με 2 τορτίγιες και γέμιση ανάλογη με τα γούστα σας μπορείτε να φτιάξετε πεντανόστιμα και χορταστικά πιάτα. Για την συνταγή που σας δίνω, μπορείτε να αξιοποιήσετε και το «στεγνό» κοτόπουλο που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα. Απλά ψιλοκόψτε το και «ξαναζωντανέψτε το» σε κάτι καινούριο.

Υλικά
  • 700 γρ. κοτόπουλο στήθος, σε φέτες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας αγελαδινό βούτυρο
  • 1 μεγάλη πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 1 μικρή πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού κάρι
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν ή άλλη πικάντικη
  • 1 μικρή ρίζα τζίντζερ (περίπου 2 εκ.), τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό
  • 200 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 4 μεγάλες τορτίγιες
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • Φύλλα από ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν καλά. Πασπαλίζω την πάπρικα, το κάρι, το καγιέν και το τζίντερ και τα μαγειρεύω για 30 να μοσχομυρίσουν. Ρίχνω το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνω και σοτάρω ανακατεύοντας μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του και να ροδίσει (περίπου 15 λεπτά).
  • Βήμα 2 Βγάζω το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα και το αφήνω στην άκρη. Χωρίς να καθαρίσω το τηγάνι, ρίχνω την πιπεριά και το τσίλι και σοτάρω για 4-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσει αλλά να μείνει τραγανή. Προσθέτω, το θυμάρι, την μουστάρδα και επαναφέρω το κοτόπουλο στο γουόκ. Ανακατεύω καλά και προσθέτω τον μαϊντανό. Διορθώνω το αλατοπίπερο, αποσύρω από τη φωτιά και αδειάζω τη γέμιση σε ένα μπολ.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στο γκριλ.
  • Βήμα 4 Ανακατεύω στη γέμιση το γιαούρτι και τα 150 γρ. τσένταρ. Βάζω τις 2 τορτίγιες στη λαμαρίνα του φούρνου και ισομοιράζω τη γέμιση. Σκεπάζω με τις 2 τορτίγιες και πασπαλίζω με το υπόλοιπο τυρί.
  • Βήμα 5 Ψήνω στο γκριλ για 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΠΛΑΚΟΠΙΤΕΣ ΤΥΡΕΝΙΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ

ΠΛΑΚΟΠΙΤΕΣ ΤΥΡΕΝΙΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ

Τέλειες πλακόπιτες που μπορείτε να τις σερβίρετε και για πρωινό αλλά και για επιδόρπιο. Μοιάζουν με τις κρητικές σφακιανές πίτες αλλά σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ

Πολύ χορταστική και πεντανόστιμη τάρτα με πατάτες και γλυκοπατάτες αλλά και «δυνατό» μπλε τυρί Δανίας. Το γιαούρτι και το τυρί κρέμα κάνουν την γέμιση πιο βελούδινη και νόστιμη.



Subscribe