destination taste!

ΠΡΑΣΟΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΓΚΡΑΤΙΝΕ

ΠΡΑΣΟΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΓΚΡΑΤΙΝΕ

ΠΡΑΣΟΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΓΚΡΑΤΙΝΕ

: 4
: 30 min
: 25 min

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Ιδανική πρόταση για εκείνους που επιθυμούν να ενισχύσουν την ανοσοποιητική τους προστασία! Στη συνταγή αυτή περιλαμβάνονται άφθονες φυτικές ίνες για σωστή γαστρεντερική λειτουργία! Επιπρόσθετα, παρέχεται πληθώρα επιμέρους αντιοξειδωτικών ουσιών όπως είναι οι βιταμίνες C και Ε, οι οποίες προστατεύουν από τις καρδιαγγειακές παθήσεις και διάφορες μορφές καρκίνου. Οι θρεπτικές ιδιότητες αυτής της γευστικής πρότασης ενισχύονται από την υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, το οποίο συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και την αντιμετώπιση της υπέρτασης. Οι χυλοπίτες είναι πολύ πλούσιες σε θρεπτική αξία, καθώς παρέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμινών της ομάδας Β που ενδυναμώνουν το νευρικό σύστημα και ταυτόχρονα ενισχύουν το μεταβολισμό. Τέλος, η προσθήκη μοτσαρέλας, μπλε τυριού Δανίας, κρέμας γάλακτος light και αγελαδινού βούτυρο στην συνταγή ενισχύει απόλυτα την απόδοσή της σε ασβέστιο και βιταμίνες Α και D, θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και με την αποτελεσματική θωράκιση του αμυντικού συστήματος. Μία πολύ θρεπτική και παράλληλα υπέροχη συνταγή!

Υλικά
  • 200 γρ. χυλοπίτες «ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ», ΗΛΙΟΣ
  • 80 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 6 μέτρια πράσα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), κομμένα σε χονδρές ροδέλες
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 250 γρ. τυρί μπλε τυρί Δανίας Castello Danablu, Arla
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 200 γρ. μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
  • ελάχιστο αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα πράσα για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν καλά. Προσθέτω ελάχιστο αλάτι, πιπέρι, ανακατεύω και σβήνω με το κρασί. Ανακατεύω για 1 – 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνω ½ φλιτζάνι νερό και μαγειρεύω για 5 λεπτά, μέχρι τα πράσα να μαλακώσουν πολύ καλά και να στεγνώσουν καλά από τα υγρά τους. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω κατά μέρος.
  • Βήμα 2 Βράζω τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες βρασμού που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Τις στραγγίζω καλά.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 4 Μεταφέρω τις χυλοπίτες σε ένα μέτριο ταψί, προσθέτω τα σοταρισμένα πράσα και το μπλε τυρί και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 5 Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνω τα υλικά στο ταψί. Τέλος, πασπαλίζω με την τριμμένη μοτσαρέλα, πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνω για 20 λεπτά. Μετά γυρίζω τη λειτουργία του φούρνου στο γκριλ και ψήνω για άλλα 5 λεπτά, ώστε το τυρί να ροδίσει.

Related Posts

CUPCAKES ΒΑΝΙΛΙΑ

CUPCAKES ΒΑΝΙΛΙΑ

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 2-3 μπισκότα χοντροσπασμένα μέσα στη ζύμη. Προτιμήστε να είναι σοκολατένια για να υπάρχει μια ωραία χρωματική αντίθεση.

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΑΦΡΑΤΗ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ, ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΡΤΙΛΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΥΡΤΙΛΟ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΑΦΡΑΤΗ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ, ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΡΤΙΛΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΥΡΤΙΛΟ

Μοναδική τούρτα που κυριαρχούν τα μύρτιλα και στη ζύμη αλλά και στο στόλισμα. Η αφράτη κρέμα τυριού κάνει ακόμα πιο πλούσια την γεύση και την υφή της.