Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ ΤΥΡΙΟΥ

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ ΤΥΡΙΟΥ

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ ΤΥΡΙΟΥ

: 6
: 30 min
           
: 1 hr

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία ιδιαίτερη σαλάτα με απόλυτη γεύση και υψηλές θρεπτικές ιδιότητες. Γνήσια έκφραση της παραδοσιακής διατροφής γεμάτη από θρεπτικές ιδιότητες! Βιταμίνες C, Ε, πολυφαινόλες, ολευρωπαίνη και λουτείνη περιλαμβάνονται στο γευστικό συνδυασμό της συνταγής και θωρακίζουν την καρδιαγγειακή λειτουργία. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου και το κάλιο που παρέχεται συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Η προσθήκη μοτσαρέλας και φρέσκου τυριού κρέμα ενισχύει την απόδοσή της σε ασβέστιο και βιταμίνες Α και D, θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και με την πλήρη θωράκιση του ανοσοποιητικού. Ιδανική αντιοξειδωτική ORAC πρόταση υψηλής διατροφικής αξίας!

Υλικά
  • Για τις μπαλίτσες τυριού
  • 200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη, Arla
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla,
  • μείγμα από ανάμεικτα χονδροτριμμένα πιπέρια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελιές Καλαμών, πολύ ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελιές πράσινες, πολύ ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σουσάμι, ελαφρώς καβουρδισμένο στο γκριλ για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ανάλατα φιστίκια Αιγίνης, ελαφρώς καβουρδισμένα για 3 - 4 λεπτά στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν απαλά, ψιλοκοπανισμένα
  • Για τη σαλάτα
  • μερικά τρυφερά φύλλα σπανακιού
  • 1 σγουρό μαρούλι
  • 1 κλασικό μαρούλι
  • Για τη βινεγκρέτ
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο (ή άλλο λευκό κρασί)
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βινεγκρέτ: Χτυπάω καλά όλα τα υλικά στο μπλέντερ (ή στο μούλτι) και αφήνω κατά μέρος.
  • Βήμα 2 Μπαλίτσες τυριού: Σε ένα μπολ ανακατεύω τα δύο είδη τυριού με ένα πιρούνι, μέχρι να ενωθούν καλά και να αφρατέψουν. Προσθέτω τα χονδροτριμμένα πιπέρια, ανακατεύω καλά και σκεπάζω το μπολ. Το βάζω για 1 ώρα στο ψυγείο, μέχρι να σφίξει καλά.
  • Βήμα 3 Σαλάτα: Καθαρίζω, πλένω και στεγνώνω καλά το σπανάκι και τα μαρούλια. Τα κόβω σε μέτρια κομμάτια και τα απλώνω σε μια φαρδιά και βαθιά πιατέλα (ή τα μοιράζω σε πιάτα).
  • Βήμα 4 Σερβίρισμα: Βγάζω από το ψυγείο το μείγμα τυριού και το πλάθω σε μπαλίτσες με μέγεθος καρυδιού. Βάζω σε ισάριθμα πιάτα τις ελιές Καλαμών, τις πράσινες ελιές, το σουσάμι και τα φιστίκια Αιγίνης (ή τα κουκουνάρια). Περνάω κάθε μπαλίτσα από διαφορετικό υλικό ή κάνω συνδυασμούς, όπως π.χ. φιστίκια Αιγίνης μαζί με σουσάμι. Τις βάζω στη σαλάτα, περιχύνω με τη βινεγκρέτ χωρίς να ανακατέψω, πασπαλίζω με λίγο αλάτι και σερβίρω αμέσως. Αν θέλω, συνοδεύω με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού ή κριτσίνια.

Related Posts

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;

Η λευκή σοκολάτα είναι για μένα μια νόστιμη σοκολάτα. Είναι ιδιαίτερη και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Έχει μια πιο γλυκιά και κρεμώδη γεύση από την παραδοσιακή σοκολάτα. Προέρχεται από τα εργοστάσια της Nestle της Ελβετίας. Η ιστορία λέει πως στη δεκαετία του 1930, η […]



Subscribe