destination taste!

ΠΟΥΤΙΓΚΑ «ΣΟΚΟΣΟΚ»

ΠΟΥΤΙΓΚΑ «ΣΟΚΟΣΟΚ»

ΠΟΥΤΙΓΚΑ «ΣΟΚΟΣΟΚ»

: 4
: 20 min
: 30 min

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Τέλεια απόλαυση σε ελαφριά εκδοχή, η οποία ενισχύεται και από τις διατροφικές ιδιότητες της σοκολάτας! Γλυκιά πρόταση πλήρης σε υδατάνθρακες, και σε υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες. Επιπλέον, η παρουσία αυγών φορτίζει του μυς! Επίσης, περιλαμβάνει βιταμίνες Α και Ε που δημιουργούν ασπίδα προστασίας από οξειδωτικούς παράγοντες, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν την υγεία της επιδερμίδας, των μαλλιών και των ματιών! Τέλος, το αυξημένο περιεχόμενο της συνταγής σε ασβέστιο και βιταμίνη D, τα οποία προσφέρονται αφειδώς από την κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά και το βούτυρο, επιφέρει σημαντικά οφέλη στο μυοσκελετικό και ανοσοποιητικό σύστημα!

Υλικά
  • 8 φέτες τσουρέκι ή 8 φέτες ψωμί μπριός που θα βρείτε σε καλούς φούρνους, κατά προτίμηση μπαγιάτικες
  • 100 γρ. γάλα
  • 135 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά Arla
  • 100 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
  • 50 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σπασμένη σε κομμάτια
  • 3 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών, ελαφρώς χτυπημένοι
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Φρυγανίζω ελαφρά τις φέτες τσουρεκιού ή μπριός, στη φρυγανιέρα ή στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Τις σπάω σε μικρά κομμάτια.
  • Βήμα 2 Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω καλά το γάλα με την κρέμα γάλακτος χωρίς να τα αφήσω να πάρουν βράση. Βάζω τα κομμάτια κουβερτούρας και σοκολάτας γάλακτος σε ένα μεταλλικό μπολ και αδειάζω εκεί το καυτό μείγμα γάλακτος. Ανακατεύω συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι οι σοκολάτες να λιώσουν από το καυτό υγρό και να φτιάξω μια παχύρρευστη σοκολατένια κρέμα. Προσθέτω τους κρόκους και ανακατεύω καλά για να ενωθούν με το μείγμα.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C. Αλείφω καλά με το βούτυρο ένα μέτριο βαθύ πυρίμαχο ταψάκι και το πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη, ακόμα και στα τοιχώματα. Στρώνω στο ταψί τα κομμάτια τσουρεκιού. Περιχύνω με την κρέμα σοκολάτας και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Βήμα 4 Ψήνω την πουτίγκα για 30 λεπτά και τη σερβίρω ζεστή (όχι καυτή).

Related Posts

ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ

ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ

Αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού με δυνατό άρωμα και έντονη γεύση. Ανάλογα με το χρώμα τους και τη γεύση τους έχουμε διάφορες ποικιλίες. Εκτός από τα κλασσικά χρυσοκόκκινα ροδάκινα, έχουμε τα νεκταρίνια, τους γιαρμάδες, τα λευκόσαρκα… Απολαύστε τα όλα σε διάφορες συνταγές τώρα που είναι στα […]

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΖΕΣΤΗ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΖΕΣΤΗ

Η διατήρηση της σωστής λειτουργίας του οργανισμού εξασφαλίζεται όχι μόνο από την ισορροπημένη πρόσληψη θρεπτικών ουσιών αλλά και εκείνη των υγρών. Ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, η ανάγκη για επαρκή πρόσληψη νερού αυξάνεται, μιας και η έντονη εφίδρωση μπορεί να οδηγήσει […]