3 poivrons rouges, lavés et coupés en longs bâtonnets
2 gros oignons secs, lavés et coupés en tranches
250 g de tomates en conserve émincées avec leur jus ou 2 tomates fraîches et mûres, coupées en tranches
2 cuillerées à soupe de crème de sésame tachini
Le jus d’1 citron
8 cuillerées à soupe d’huile d’olive
1 cuillerée à soupe d’origan sec
1 cuillerée à soupe de flocons de paprika
Sel et poivre du moulin
Lavez et nettoyez soigneusement le poulet. Dans un bol, mélangez la crème de sésame, le jus de citron et 2 cuillerées d’huile d’olive. Enduisez le poulet de ce mélange, à l’intérieur comme a l’exterieur. Saupoudrez-le de sel, de poivre de la moitié de l’origan et de la moitié de paprika.
Disposez les poivrons, les oignons, la sauce tomate ou les tomates dans un plat à cuisson profond ou dans un récipient en terre cuite, saupoudrez du reste de paprika et d’origan, et assaisonnez avec le sel et le poivre. Arrosez du reste d’huile d’olive et d’une tasse d’eau et déposez le poulet sur les poivrons.
Laissez cuire 1 heure, dans un four préchauffé à 200°
Τώρα είναι η εποχή τους! Τώρα λοιπόν είναι η ιδανική εποχή να αιχμαλωτίσουμε την ευωδιά τους σε χίλιες δυο νοστιμιές όπως λεμονάδα, λεμονόκρεμα, λεμονάκια στο αλάτι από το Μαρόκο. Δείτε επίσης πώς με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού θα μεταμορφώσετε το πιο απλό […]
Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing στο Παρίσι, το πάθος μου για τη μαγειρική και την γαστρονομία με κέρδισε, κάνοντάς με να αλλάξω ρότα στη ζωή μου. Δεν σταματώ να αναζητώ νέα υλικά και γεύσεις και να πειραματίζομαι. Ταξιδεύω, μαγειρεύω, ονειρεύομαι... Σας προσκαλώ να ταξιδέψετε μαζί μου και να ανακαλύψετε την Ντίνα...
Πριν ξεκινήσετε την προετοιμασία σας, βάλτε το μπολ της συσκευής παγωτού στην κατάψυξη για 24 ώρες. Όσο πιο κρύο θα είναι το μπολ τόσο καλύτερο θα είναι το παγωτό. Συνιστάται επίσης να διατηρείτε όλα τα υλικά στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα προϊόντα για ένα παγωτό με κόκκινα φρούτα, για παράδειγμα.