Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

PIZZABREAD

PIZZABREAD

PIZZABREAD

: 8-10
: 20 min
: 35 min

Γρήγορο και αγαπημένο, ιδιαίτερα στα παιδιά και τους φίλους τους. Σε πάρτι θα το λατρέψουν αλλά και σαν σνακ για το σχολείο.

Υλικά
  • 2 ζύμες πίτσας Ζύμη Ψαχνών
  • Λίγο βούτυρο Lurpak, για το άλειμμα του ταψιού
  • Για τη γέμιση
  • 150 γρ. μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 200 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
  • 180 γρ. πανσέτα καπνιστή, Κασσάκης, ψιλοκομμένη
  • Για τη σάλτσα
  • 30 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας κρέμα σκόρδου
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 60 ml Syrah Κτήμα Αβαντίς
  • 1 κουτ. σούπας πετιμέζι DinaNikolaou
  • ½ ματσάκι, ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το ψήσιμο
  • 70 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη σάλτσα: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Ρίχνω το κρεμμύδι, αλατίζω και σοτάρω για 1-2 λεπτά. Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω την κρέμα σκόρδου, τη σάλτσα ντομάτας, το πετιμέζι και αλατοπιπερώνω. Ανακατεύω και αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 15 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω να γίνει χλιαρή.
  • Βήμα 2 Για το pizza bread: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.  Σε ένα μπολ ανακατεύω τα τυριά της γέμιση και τα αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 3 Ανοίγω τα ζυμάρια της πίτσας και τα στρώνω στον πάγκο της κουζίνας. Με ένα κουπάτ κόβω σε δίσκους. Βάζω στο κέντρο κάθε δίσκου 1-2 κουταλάκια σάλτσα ντομάτας, λίγο τυρί κρέμα, μοτσαρέλα, πανσέτα, λίγο μαϊντανό και 1 κύβο φέτα. Κλείνω με προσοχή τη ζύμη, εγκλωβίζοντας τη γέμιση και τοποθετώ το μπαλάκι στο βουτυρωμένο ταψάκι, Συνεχίζω μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
  • Βήμα 4 Ανακατεύω τα υλικά του ψησίματος και αλείφω γενναιόδωρα τα μπαλάκια ζύμης. Ψήνω στο φούρνο για 35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Related Posts

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Σοκολάτα με πορτοκάλι είναι από τους πιο κλασσικούς συνδυασμούς. Κόβοντας το σοκολατένιο σουφλέ βρίσκεις μια πορτοκαλένια κρέμα.

ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΛΑΪΜ

ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΛΑΪΜ

Λεπτή, αρωματική και φίνα λεμονόπιτα που θα αγαπήσετε και θα την βάλετε στο μενού σας για όλο το χρόνο.