destination taste!

ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΒΥΣΣΙΝΟ

ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΒΥΣΣΙΝΟ

ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΒΥΣΣΙΝΟ

: 12-13
: 20 min
: 25 min

Πεντανόστιμες ατομικές πιτούλες με αφράτη κρέμα γαλατόπιτας αλλά και γλυκό κουταλιού βύσσινο. Το βύσσινο πρέπει να είναι καλά στραγγισμένο από το σιρόπι του για να μην δώσει περισσότερη υγρασία στην κρέμα.

Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας (12-13 φύλλα), ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 200 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο και κρύο
  • 200 γρ. βύσσινα ή κεράσια από γλυκό του κουταλιού, καλά στραγγισμένα από το σιρόπι τους
  • Για την κρέμα
  • 1.000 ml γάλα φρέσκο
  • 130 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 160 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • Για το γλάσο
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2-3 κουτ σούπας γάλα
  • 3 σταγόνες χυμό λεμονιού
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για την κρέμα: Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και ανακατεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω, τη βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί. Προσθέτω σταδιακά τα χτυπημένα αυγά, δουλεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν αλλά να μην πήξουν. Σκεπάζω την κρέμα με μεμβράνη (να εφάπτετε στην επιφάνεια) και την αφήνω στην άκρη να κρυώσει καλά.
  • Βήμα 2 Για τις πίτες: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη μεγάλη λαμαρίνα του φούρνου.
  • Βήμα 3 Απλώνω ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο της κουζίνας και το βουτυρώνω καλά. Καλύπτω με ακόμη ένα φύλλο και επίσης το βουτυρώνω. Με ένα μαχαίρι, κόβω από την στενή πλευρά, στη μέση (δημιουργώ 2 μακριές λωρίδες). Βάζω στην άκρη της κάθε λωρίδας από 2-3 γεμάτες κουταλιές κρέμα και σκορπίζω λίγα βύσσινα ή κεράσια. Κλείνω το φύλλο σε σχήμα τριγώνου και το μεταφέρω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Συνεχίζω με την ίδια τεχνική μέχρι να τελειώσει όλη η κρέμα και τα φύλλα.
  • Βήμα 4 Αλείφω τις πίτες με όσο βούτυρο έχει απομείνει και ψήνω για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρω από το φούρνο και τις αφήνω να κρυώσουν.
  • Βήμα 5 Σε ένα μπολ ανακατεύω τα υλικά για το γλάσο και ραντίζω τις πιτούλες. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Δροσερό γλύκισμα που «κρύβει» 3 δυνατές γεύσεις. Σοκολατένιο κέικ, αφράτη κρέμα και ηδονικές φράουλες. Αν σας έχει περισσέψει κέικ το οποίο έχει μπαγιατέψει, είναι ευκαιρία να το «ανακυκλώσετε» δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΟΥ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΟΥ

«Παίξτε» με τις γεύσεις και τα χρώματα των σταφυλιών επιλέγοντας τα πιο αγαπημένα σας!