destination taste!

ΠΙΤΑ-ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΒΛΗΤΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

ΠΙΤΑ-ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΒΛΗΤΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

ΠΙΤΑ-ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΒΛΗΤΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

: 4
: 15 min
: 8 min

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία ιδανική πρόταση για όλες τις ώρες τις ημέρας, με υπέροχη γεύση και υψηλή διατροφική αξία Τα βλήτα είναι μια εξαιρετική πηγή σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Περιέχουν βιταμίνη Κ, β-καροτένιο (προβιταμίνη Α) , βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη B6, μαγνήσιο, κάλιο και μαγγάνιο. Όλα τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητα για την ενίσχυση της φυσικής άμυνας και την τόνωση του οργανισμού. Ταυτόχρονα, το αγελαδινό βούτυρο αλλά και το φρέσκο τυρί κρέμα παρέχουν πλουσιοπάροχα ασβέστιο και βιταμίνη D, θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και την ισχυρή θωράκιση του ανοσοποιητικού Στο θρεπτικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και τη φανταστική γεύση που προκύπτει από τα υπέροχα υλικά που περιέχει η συνταγή μας, τα οποία διακρίνονται και για την σπουδαία διατροφική τους αξία.

Υλικά
  • 4 ατομικές, αραβικές πίτες
  • 500 γρ. βλήτα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak
  • 1 σφηνάκι κρασί λευκό
  • ½ κουτ. μπούκοβο γλυκό
  • 4 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 4 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω το βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερό) και σοτάρω για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω τα βλήτα, αλατίζω και ανακατεύω για να σοταριστούν, να βγάλουν τα υγρά τους και να πέσει ο όγκος τους. Ραντίζω με το κρασί και συνεχίζω το σοτάρισμα με να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
  • Βήμα 2 Απλώνω τις αραβικές πίτες σε μια λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος. Βάζω σε κάθε πίτα 1 κουτ. σούπας κέτσαπ και την απλώνω να πάει παντού. Μοιράζω τα σοταρισμένα βλήτα (καλό είναι να τα πιάσετε με τσιμπίδα για να μη μεταφέρετε και τυχόν υγρά που θα έχει μέσα το τηγάνι) και σκορπίζω περίπου 100 γρ. τυρί κρέμα σε κάθε πίτα.
  • Βήμα 3 Πασπαλίζω με το μπούκοβο και βάζω τις πίτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 5-8 λεπτά μέχρι να μισολιώσει το τυρί και να να ψηθούν οι αραβικές πίτες. Βγάζω τις πίτες από το φούρνο, μοιράζω τα ντοματίνια και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ & ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑ-ΚΥΔΩΝΙ

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ & ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑ-ΚΥΔΩΝΙ

Θα σας πρότεινα, σ’ αυτό το κοκκινιστό να προσθέσετε 1 κλαδάκι αρμπαρόριζας που του δίνει ωραίο άρωμα και δένει καταπληκτικά με το πουρέ, δοκιμάστε το!

ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Οι Φλωρεντίνες έχουν φανατικούς φίλους, καθώς συνδυάζουν λαχταριστούς ξηρούς καρπούς (κυρίως αμύγδαλα) με καραμέλα. Εδώ βάζω τα εξίσου αγαπημένα γλυκά του κουταλιού, για ακόμα μεγαλύτερη νοστιμιά ενώ τη… χαριστική βολή δίνει η σοκολάτα!