destination taste!

ΠΕΝΝΑΚΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΩΝ

ΠΕΝΝΑΚΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΩΝ

ΠΕΝΝΑΚΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΩΝ

: 4
: 10 min
: 15 min

Το πενάκι λαχανικών με κοτόπουλο είναι μια χορταστική συνταγή. Με τη σάλτσα τυριών γίνεται πολύ πλούσιο σε γεύση.

Υλικά
  • 250 γρ. πεννάκι λαχανικών ΗΛΙΟΣ
  • 400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, βραστό ή ψητό, κομμένο σε κύβους
  • 30 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 3 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο, γλυκό
  • 400 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια φρέσκα, ή κονσέρβα
  • 1.500 ml ζωμό κότας, καυτό
  • 200 γρ. μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
  • 100 γρ. Arla σκληρό τυρί Δανίας, τριμμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο και ανακατεύω για 1 λεπτό. Ρίχνω τον πελτέ και το μπούκοβο και ανακατεύω. Ρίχνω τον ζωμό κότας και μόλις πάρει βράση ρίχνω τις πένες.
  • Βήμα 2 Μαγειρεύω για 10-12 λεπτά μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά και προσθέτω το κοτόπουλο, τη μοτσαρέλα, το σκληρό τυρί, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω μέχρι να λιώσουν τα τυριά και σερβίρω πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Related Posts

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΚΟΡΔΑΤΟ «ΦΑΣΚΙΩΜΕΝΟ»

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΚΟΡΔΑΤΟ «ΦΑΣΚΙΩΜΕΝΟ»

Ίσως, το πιο ζουμερό κοτόπουλο που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Η κρούστα, κρατάει τους χυμούς και τους ατμούς εγκλωβισμένους και κάνει το κρέας απίστευτα μαλακό! Αν θέλετε, αφού «σπάσετε» την κρούστα, βάλτε το για 5 λεπτά στο γκριλ για να πάρει λίγο περισσότερο χρώμα!

ΣΤΑΦΥΛΟΘΕΡΑΠΕΙΑ… Η ΝΕΑ ΤΑΣΗ!

ΣΤΑΦΥΛΟΘΕΡΑΠΕΙΑ… Η ΝΕΑ ΤΑΣΗ!

Ίσως να έχετε ακούσει για τη νέα θεραπεία αυτή, ίσως όχι… πάντως μιας και το καλοκαιράκι μας αποχαιρετά σιγά- σιγά και μπαίνουμε στο μήνα του σταφυλιού, σας έχω κάτι ξεχωριστό, κάτι καινούργιο και πρωτότυπο: την σταφυλοθεραπεία! Το φθινόπωρο έχει και αυτό τα καλά του. Συνεχίζουμε […]