destination taste!

ΠΕΛΜΕΝΙ ΣΟΥΠΑ – ΠΕΛΜΕΝΙ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΠΑΠΡΙΚΑ

ΠΕΛΜΕΝΙ ΣΟΥΠΑ – ΠΕΛΜΕΝΙ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΠΑΠΡΙΚΑ

ΠΕΛΜΕΝΙ ΣΟΥΠΑ & ΠΕΛΜΕΝΙ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΠΑΠΡΙΚΑ

: 4-6
: 1 hr 15 min
: 10 min

Δύο διαφορετικά πιάτα με πρωταγωνιστή τα ρωσικά πελμένι. Σε μια ελαφριά σούπα με κοκκαλοζούμι αλλά και «σουρωτά» με καβουρισμένο βούτυρο και σχοινόπρασο.

Υλικά
  • 2 κιλά κόκκαλα από μοσχάρι, σπασμένα σε κομμάτια
  • 2 καρότα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 2 κλωνάρια σέλερι
  • 2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 1 ντομάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε χοντρά κομμάτια
  • 1 κουτ. σούπας κεδροκούκουτσα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο σε κόκκους
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 5-6 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • Γιαούρτι στραγγιστό
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τα πελμένι: Προετοιμάζω τα πελμένι από τη βασική συνταγή ΕΔΩ.
  • Βήμα 2 Για τη σούπα: Πλένω καλά τα κόκκαλα και τα βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτω τόσο νερό όσο να τα σκεπάζει και βάζω σε δυνατή φωτιά. Από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός τα αφήνω για 10 λεπτά. Αδειάζω τα κόκκαλα σε σουρωτήρι και τα ξεπλένω με κρύο νερό να φύγει ο αφρός. Καθαρίζω την κατσαρόλα την επαναφέρω στη φωτιά και ζεσταίνω το ελαιόλαδο. Ρίχνω τα λαχανικά και τα σοτάρω για 4 λεπτά. Προσθέτω τα καθαρά κόκκαλα και γεμίζω την κατσαρόλα με 4 λίτρα καθαρό νερό.
  • Βήμα 3 Σε ένα κομμάτι τούλι δένω τα κεδροκούκουτσα, το πιπέρι, τη δάφνη και το θυμάρι και ρίχνω το δεματάκι στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνω και βράζω για 1 ώρα. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά. Τοποθετώ 1 μεγάλο σουρωτήρι σε μια καθαρή κατσαρόλα και σουρώνω εκεί τον ζωμό.
  • Βήμα 4 Βάζω στη φωτιά και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός ρίχνω τα πελμένι. Βράζω για 10 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά, αφαιρώ τα μισά πελμένι σε ένα πιάτο και σερβίρω τα υπόλοιπα με τον ζωμό.
  • Βήμα 5 Για τα σουρωτά: Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί καλά. Πασπαλίζω την πάπρικα και 1 λεπτό μετά ρίχνω τα πελμένι. Ανακινώ το τηγάνι για να βραχούν καλά από το βούτυρο και τα σερβίρω σε πιατέλα. Σκορπίζω λίγο σχοινόπρασο και λίγο γιαούρτι.

Related Posts

ΣΠΑΝΑΚΟΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΚΥΜΙΝΟ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΣΟΥΣΑΜΙ

ΣΠΑΝΑΚΟΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΚΥΜΙΝΟ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΣΟΥΣΑΜΙ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Το απόλυτο σνακ για όλες τις ώρες. Πεντανόστιμο, χορταστικό, φτιαγμένο από τα χέρια σας και φυσικά υγιεινό.

MUFFINS ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

MUFFINS ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

Αυτά τα muffins έχουν απίστευτα πλούσια γεύση σοκολάτας. Είναι πολύ αφράτα και σε συνδυασμό με τη σάλτσα καραμέλας, γίνονται σχεδόν εθιστικά!



Subscribe