ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΛΑΧΜΑΤΖΟΥΝ
Αν θέλετε ένα νόστιμο και γρήγορο σνακ-μίνι γεύμα, δοκιμάστε αυτό το χορταστικό πεϊνιρλί. Η αφράτη ζύμη της Ζύμης Ψαχνών θα σας βγάλει από τον κόπο να ζυμώνετε αλλά θα είστε και σίγουροι ότι το πεϊνιρλί θα είναι απόλυτα επιτυχημένο.
Υλικά
- 2 φύλλα ζύμης για πίτσα ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
- 150 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από σπάλα ή λάπα
- 150 γρ. κιμάς αρνίσιος, από σπάλα ή σβέρκο
- 3 κουτ. σούπας μαϊντανός. ψιλοκομμένος
- 1 κουτ. σούπας φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος (ή δυόσμος ξερός)
- ¼ κουτ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
- ¼ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
- ¼ κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
- ¼ κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού σουμάκ
- 1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
- 2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
- χυμός από ½ λεμόνι, κατά προτίμηση βιολογικό
- αλάτι
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Διαδικασία
- Βήμα 1 Κόβω το φύλλο πίτσας στη μέση και σχηματίζω το κάθε μισό σε σχήμα βάρκας. Στρώνω τη λαμαρίνα του φούρνου με χαρτί ψησίματος και μεταφέρω εκεί τα πεϊνιρλί.
- Βήμα 2 Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά (κιμάδες, μυρωδικά, μπαχαρικά, πελτέ ντομάτας, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο). Ζυμώνω για 2-3 λεπτά.
- Βήμα 3 Μοιράζω το μίγμα στα τέσσερα πεϊνιρλί. Ραντίζω με λίγο έξτρα ελαιόλαδο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά.