destination taste!

ΠΑΒΛΟΒΕΣ ΜΕ ΤΥΡΟΣΑΝΤΙΓΙ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ

ΠΑΒΛΟΒΕΣ ΜΕ ΤΥΡΟΣΑΝΤΙΓΙ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ

ΠΑΒΛΟΒΕΣ ΜΕ ΤΥΡΟΣΑΝΤΙΓΙ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ

: 4
: 30 min
: 1 hr 45 min

Ανάλαφρο επιδόρπιο που είναι πολύ εντυπωσιακό σε ένα γιορτινό τραπέζι. Οι πάβλοβες μπορούν να διατηρούν 2-3 μέρες πριν τις σερβίρουμε αρκεί να έχουν ψηθεί σωστά και αφού κρυώσουν να τις κρατήσουμε μακριά από υγρασία.

Υλικά
  • 150 γρ ασπράδια αυγών
  • 1 πρεζα αλάτι
  • 1/8 κουτ. γλυκ. κρεμόριο
  • 60 ml κρύο νερό
  • 250 γρ. ) ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι λευκό ή μηλόξιδο
  • 1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 12 γρ. κορν φλάουρ
  • Για την γέμιση
  • 300 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla, παγωμένη
  • 100 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα, Arla
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. φρέσκα φρούτα (ανάλογα με την εποχή)
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τις πάβλοβες: Προθερμαίνω τον φούρνο στους 135°C και σε ένα αντικολλητικό χαρτί, σχεδιάζω 4 κύκλους διαμέτρου περίπου 10 εκατοστά ο καθένας.
  • Βήμα 2 Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής τα ασπράδια, το αλάτι και το κρεμόριο και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μαρέγκα με απαλές μυτούλες.
  • Βήμα 3 Σε ένα μίξερ χτυπώ τα ασπράδια με το αλάτι και το κρεμόριο μέχρι η μαρέγκα μας να κάνει μύτες. Προσθέτω κουταλιά κουτάλια το κρύο νερό ενώ συνεχίζω να χτυπάω την μαρέγκα μου σε χαμηλή ταχύτητα. Στη συνέχεια ρίχνω και τη ζάχαρη Σαν βροχή πάνω από την μαρέγκα και αυξάνω ταχύτητα στο μίξερ μέχρι η μαρέγκα μου να γίνει σφιχτή.
  • Βήμα 4 Ρίχνω στην μαρέγκα το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύδι και το corn flour και με μια σπάτουλα ανακατεύω απαλά. Μεταφέρω με την σπάτουλα την μαρέγκα στο αντικολλητικό χαρτί μέσα στους κύκλους και την λειαίνω γύρω γύρω. Στην συνέχεια και χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, με κίνηση από κάτω προς τα πάνω δημιουργώ σχήμα με πτυχώσεις και κορυφές στην μαρέγκα, ανεβάζοντας το ύψος της.
  • Βήμα 5 Ψήνω τις πάβλοβες για 1 ώρα στους 135°C μέχρι οι μαρέγκες να αρχίσουν να αποκτούν χρώμα. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 125°C και συνεχίζω το ψήσιμο για 45 λεπτά ακόμη. Σβήνω το φούρνο και αφήνω τις πάβλοβες μέσα στο φούρνο μέχρι να κρυώσουν.
  • Βήμα 6 Για την γέμιση: Βάζω την κρέμα γάλακτος στην κουζινομηχανή και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή σαντιγί. Βάζω το τυρί κρέμα, την άχνη και τη βανίλια σε ένα μπολ και δουλεύω με το σύρμα να αφρατέψει. Ενώνω τη σαντιγί με την κρέμα τυριού και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ. Μεταφέρω τη τυροσαντιγί σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  • Βήμα 7 Για την συναρμολόγηση: Βγάζοντας τις πάβλοβες από το φούρνο, αναπόφευκτα, θα καταρρεύσει το εσωτερικό τους, δίνοντάς μου την ευκαιρία να το γεμίσω με την τυροσαντιγί και τα φρούτα που έχω επιλέξει.

Related Posts

PARIS-BREST ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

PARIS-BREST ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Πανέμορφο στεφάνι με κρέμα από καραμελωμένα φουντούκια, για να κλέψετε τις εντυπώσεις στο πασχαλινό τραπέζι. Η ζύμη είναι πολύ εύκολη αλλά χρειάζεται προσοχή στο ψήσιμο αφού διαφοροποιείται σε 3 θερμοκρασίες.

ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΝΤΙΝΑΧΤΕΣ

ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΝΤΙΝΑΧΤΕΣ

Οι σεφταλιές είναι ένα παραδοσιακό έδεσμα της Κύπρου που μεγάλο ρόλο παίζει η μπόλια που είναι τυλιγμένες, γιατί τις κρατάει ζουμερές δίνοντας μοναδική γεύση. Οι αντιναχτές πατατούλες είναι το τέλειο συνοδευτικό τους.



Subscribe