Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΑΤΑΤΟΨΩΜΟ ΓΑΣΤΡΑΣ ΜΕ ΤΣΕΝΤΑΡ

ΠΑΤΑΤΟΨΩΜΟ ΓΑΣΤΡΑΣ ΜΕ ΤΣΕΝΤΑΡ

ΠΑΤΑΤΟΨΩΜΟ ΓΑΣΤΡΑΣ ΜΕ ΤΣΕΝΤΑΡ

: 10-12
: 10 min
: 40 min
           
: 1 hr 30 min

Ένα πατατόψωμο πολύ χορταστικό που μπορείτε να το απολαύσετε και σαν σνακ. Το τσένταρ μπορείτε να το αντικαταστήσετε με τυρί της επιλογής σας.

Υλικά
  • 500 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και τριμμένες (καθαρό βάρος)
  • 100 γρ. καρότο τριμμένο (1 μεγάλο καρότο)
  • 1½ φακελάκι μαγιά ξηρή
  • 1 αυγό
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 100 ml ηλιέλαιο + 50 ml επιπλέον για το ζύμωμα
  • 400 ml γάλα
  • 200 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 7-8 φέτες τσένταρ
  • Φύλλα από ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 850-900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κρόκο αυγού χτυπημένο με 2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο, για το άλειμμα
  • 1 κουτ. σούπας σουσάμι
  • 1 κουτ. σούπας μαυροσούσαμο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο, για τη γάστρα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Τρίβω τις πατάτες και το καρότο στο χοντρό του τρίφτη, τα αλατίζω και τα αφήνω σε σουρωτήρι μέχρι να τα χρειαστώ.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω το αυγό, το ασπράδι, το ηλιέλαιο, το γάλα και τη μαγιά. Προσθέτω τον μαϊντανό, το τριμμένο τσένταρ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Στίβω καλά τις τριμμένες πατάτες και το καρότο με τα χέρια μου και τα προσθέτω στο μπολ. Ανακατεύω και ξεκινάω να προσθέτω το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να φτιάξω μια μαλακή ζύμη. Αλείφω τα χέρια μου με λίγο ηλιέλαιο και ζυμώνω καλά. Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και την αφήνω για 45 λεπτά να φουσκώσει.
  • Βήμα 3 Αφαιρώ τη μεμβράνη, ξεφουσκώνω τη ζύμη με τα χέρια μου και την μεταφέρω στην βουτυρωμένη γάστρα. Βρέχω λίγο τα χέρια μου με ηλιέλαιο και πιέζω τη ζύμη για να απλώσει και να καλύψει όλη την επιφάνεια της γάστρας. Σκεπάζω με καθαρή πετσέτα και αφήνω τη ζύμη να φουσκώσει για 30 λεπτά.
  • Βήμα 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω λίγο ηλιέλαιο με νερό. Βρέχω τακτικά τα δάχτυλά μου και τα βυθίζω στη ζύμη δημιουργώντας μικρά, παραλληλόγραμμα ψωμάκια. «Σφηνώνω» στα κενά τις φέτες τσένταρ και αλείφω τα ψωμάκια με το μείγμα κρόκο-ηλιέλαιο. Πασπαλίζω με σουσάμι και μαυροσούσαμο και ψήνω στο φούρνο για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Related Posts

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΑ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΑ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ

Τρώγονται με το χέρι και είναι ένα εξαιρετικό finger food για μπροστά στην τηλεόραση –και όχι μόνο!

ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΚΡΕΑΤΟΣ

Η μπολονέζ είναι μια πλούσια σάλτσα της ιταλικής κουζίνας, ιδιαίτερα αγαπητή από τους Έλληνες. Εγώ σας προτείνω να αντικαταστήσετε τον κλασσικό κιμά, με ψιλοκομμένο χτένι που την κάνει ακόμη πιο χορταστική και νόστιμη.



Subscribe